Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Kalabalık işlemler artık hedge fon yatırımcıları için en önemli endişe kaynağı

Kalabalık işlemler artık hedge fon yatırımcıları için en önemli endişe kaynağı

Kalabalık işlemler artık hedge fon yatırımcıları için en önemli endişe kaynağı
30 Ocak 2024 14:09
45

Bank of America’nın yakın zamanda yaptığı bir ankete göre, hedge fonlara maruz kalan küresel yatırımcılar, hedge fon portföylerindeki kalabalık işlemlere ilişkin artan endişelerini dile getirdi. Emeklilik fonları ve sigorta şirketleri de dahil olmak üzere önemli yatırımcıların beşte birinden fazlasının birincil endişe olarak belirttiği bu konunun önemi keskin bir şekilde artmıştır. Bu, kalabalıklaşmanın yalnızca altıncı sırada yer aldığı geçen yıla göre önemli bir değişime işaret ediyor.

Pazartesi günü açıklanan ve 2023 yılsonuna ilişkin duyguları ölçen ankete katılanların yarısından fazlası kalabalıklaşmayı ilk üç endişe arasında sıraladı. Bu kaygı, hedge fonların geçen yıl büyük teknoloji hisselerine yoğun bir şekilde yatırım yapmasından kaynaklanıyor ve Kasım ayında satış telaşı darboğazlarla sonuçlandığında birçok kişi için önemli kayıplara yol açtı.

Hedge fon yatırımcıları ayrıca değişen faiz oranları ortamı, zarar getiren işlemlere karşı risk yönetimi stratejileri ve kapasite kısıtlamaları da dahil olmak üzere çeşitli diğer konularla ilgili endişelerini dile getirdiler. Buna karşılık, likidite ve jeopolitik risklere ilişkin endişeler önceki yıllara kıyasla azaldı.

Bu endişelere rağmen, hisse senedi piyasasında uzun ve kısa pozisyonlarda işlem yapan hedge fonlar, Bank of America tarafından en çok takip edilen ve yatırımcılardan en çok ilgi gören strateji olmaya devam etmektedir. Bu fonlar 2023 yılında %12,2 getiri sağlamıştır.

Çok stratejili hedge fonlara olan ilgi azalmış, 2022’de en çok aranan ikinci strateji iken 2023’te beşinci sıraya gerilemiştir. İlgideki düşüş en çok Asya-Pasifik bölgesindeki tahsisatçıların yanı sıra danışmanlar, emeklilik fonları, devlet varlık fonları ve varlık yönetim firmaları arasında belirginleşti.

Öte yandan, kredi hedge fonları popülaritesinde bir artış yaşadı ve 2022’deki altıncı sıradaki konumundan kayda değer bir yükselişle 2023’te en çok tercih edilen üçüncü hedge fon stratejisi haline geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.