Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Bitcoin ödül yarılanması yaklaşırken uzmanlar pozitif değerleme üzerinde duruyor

Bitcoin ödül yarılanması yaklaşırken uzmanlar pozitif değerleme üzerinde duruyor

Bitcoin ödül yarılanması yaklaşırken uzmanlar pozitif değerleme üzerinde duruyor
30 Ocak 2024 11:40
85

Investing.com – Bitcoin halving’e bugünden itibaren 77 gün kalırken en büyük kripto paranın ödül yarılanması sonrası fiyatı hakkında tahminler de devam ediyor.

Birçok analist, geçmiş yıllardaki verileri göz önünde bulundurarak Bitcoin’in bir sonraki ödül yarılanması sonrası önemli bir yükseliş ivmesine gireceğini düşünüyor. Bu isimlerden biri olan Skybridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin’in 2024 ve devam eden yıllarda göz kamaştırıcı yükseliş hareketine başlayacağına inanıyor.

Bitcoin’in 4 senede bir gerçekleşen ödül yarılanması etkinliğinin 16 Nisan tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu tarihten sonra madencilerin çıkardıkları blok başına alacakları BTC ödülü, 6,35 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek. Böylece Bitcoin arzı önemli ölçüde düşecek olup varlığın daha kıt hale gelmesi, teorik olarak diğer değişkenler sabit tutulduğunda değerinde bir artışa işaret eder. Buna ek olarak Bitcoin’in küresel piyasalarla her geçen gün daha fazla entegre olma durumu talebini artıran bir faktör olarak kabul edilirken birçok analist, kripto paranın değeri için iyimser kalmaya devam ediyor.

Yatırımlarınızı sıradanlıktan çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa verilerinden adil değerlere, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getirir. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle, başarılı bir finansal geleceğin kapılarını aralayın. 2 yıllık abonelik için INVTROZEL2 koduyla avantajları hemen yakalayın. 31 Ocak’ta sona eren bu fırsatı kaçırmayın! KAYIT İÇİN TIKLAYIN.

Anthony Scaramucci, halving sonrası dönem için 18 aylık periyotta Bitcoin’in 170 bin dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. Scaramucci, bu tahminini BTC’nin önceki yarılanmalardan sonra aynı zaman zarfında değerini 4 katına çıkarmasına bağladı. Scaramucci, ayrıca BTC’nin Nisan ayında 50 bin dolar seviyesine ulaşması durumunda tahmin dayanağına göre yarılanma sonrası 18 ay içinde 200 bin dolara kadar yükselebileceği üzerinde de durdu. Scaramucci, podcast yayınında daha uzun vadeli görüşünü de paylaştı. Skybridge Capital kurucusuna göre Bitcoin, uzun vadede altının piyasa değerinin yarısına ulaşacak ve bu piyasa değerine göre 300 bin doların üzerinde bir fiyat seviyesine yükselecek.

Kripto para piyasaları, 2022 yılında yaşanan olumsuzlukların ardından 2023 yılını bir toparlanma aşaması olarak geçirdi. Ardından piyasalar, likidite krizi yaşayan birçok kripto şirketinin yeniden yapılandırılması ve küresel çapta spot ETF gibi işlem hacmini önemli oranda artırabilecek olumlu gelişmeler ışığında 2024 yılına başladı. Buna ek olarak Bitcoin’in arzını azaltacak halving etkisi de kripto piyasası gündemine girerken piyasa katılımcıları, endüstriye yönelik genel iyimserliğini korumaya devam ediyor.

Bunun yanında geçtiğimiz aylarda Bitcoin halving olayını temel alan bazı tahminler arasında Standard Chartered analistleri ve Blockstream CEO’su Adam Back, kripto paranın 100 bin dolar seviyesinin üzerinde fiyatlanacağı görüşünü paylaştı.

InvestingPro ile Kazançlı Yatırımın Keyfini Çıkarın!

Yatırımlarınıza değer katmanın en akıllı yolu InvestingPro’dan geçer! Borsa verilerinden adil değerlere, sağlık durumlarından profesyonel grafiklere kadar her şey burada. Şimdi seçtiğiniz plana özel %60’a kadar indirimle sahip olabilirsiniz. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A koduyla 31 Ocak’a kadar indirimlerden yararlanın. KAYIT İÇİN TIKLAYIN.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.