Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Antalya-Konya karayolu tırların geçişine kapatıldı, yol tekrar trafiğe açıldı

Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinde tırların geçişine kapatılan yol trafiğe açıldı. Karayolları ekipleri tarafından yapılan kar kürüme ve tuzlama çalışmalarının ardından tırların trafiğe çıkmasına izin verildi.

Antalya-Konya karayolu tırların geçişine kapatıldı, yol tekrar trafiğe açıldı
30 Ocak 2024 13:03
32

Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki- Seydişehir karayolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinde tırların geçişine kapatılan yol trafiğe açıldı.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya kara yolunda kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle gece 01.30 sıralarında tedbir amaçlı çekici türü araçların geçişine kapatıldı ve trafik ekipleri tarafından dinlenme tesislerine yönlendirilmişti. Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren başlayan kar yağışı Seydişehir ilçesine kadar etkili oldu. Pazar gecesi başlayan kar yağışı etkisini artırarak bin 825 rakımlı Alacabel’de kar kalınlığının yer yer 25-30 santimetreye ulaştı. Akseki-Seydişehir Karayolu, tedbir olarak tırların geçişine saat 01.00 saatlerinde kapatılmış, Akseki Bölge Trafik ekipleri ise uzun araçları dinlenme tesislerine yönlendirmişti.

Karayolları Alacabel ekipleri gece saatlerinde çok sayıda iş makinesi ile yolda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının bölgede etkisini yitirmesi ile birlikte tırların trafiğe çıkmasına izin verildi. – ANTALYA

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.