Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Fas’ta 56 düzensiz göçmen kurtarıldı

Fas’ın Atlas Okyanusu açıklarında bir botta bulunan 56 düzensiz göçmen, Deniz Kuvvetleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, gerekli işlemler için ilgili birimlere teslim edildi.

Fas’ta 56 düzensiz göçmen kurtarıldı
7 Aralık 2023 08:36
28

Fas’ın Atlas Okyanusu açıklarında 56 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Fas resmi haber ajansı MAP’a göre, Kraliyet Silahlı Kuvvetlerinin yazılı açıklamasında, Deniz Kuvvetleri’nin Atlas Okyanusu kıyısındaki Tarfaya bölgesine 32 kilometre uzakta bir botta bulunan 56 düzensiz göçmeni kurtardığı belirtildi.

Kurtarılan 56 düzensiz göçmenin 54’ünün Sahra Altı Afrika ülkeleri, 2’sinin Bangladeş vatandaşı olduğu kaydedilen açıklamada, düzensiz göçmenlerin ilk yardımın ardından gerekli işlemlerin başlatılması için ilgili birimlere teslim edildiği aktarıldı.

Her yıl binlerce düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa’ya ulaşmak için Afrika’dan Akdeniz’e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa’ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Fas, Avrupa kıyılarına yakın coğrafi konumu nedeniyle düzensiz göçmenlerin yoğun geçiş noktası olarak kullandığı bölgeler arasında yer alıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.