Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 11°C
Per 12°C

Ebeveynlere ekran tavsiyeleri

Teknolojinin hızla ilerlemesi ekran bağımlılığını da artırıyor. Sağlık Bakanlığı Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, “Ülkemizde ekran izleme süresi yüzde 43.92 olarak tespit edildi.

Ebeveynlere ekran tavsiyeleri
9 Kasım 2024 05:08
81

Dünya ortalamasına bakıldığında insanların günde 6 saat 37 dakikayı ekran karşısında geçirdikleri görülüyor” dedi. Günlük 3 saatten fazla ekran süresinin ergen ve genç yetişkinlerde yüksek depresyon ve anksiyete olasılığına yol açtığını hatırlatan Birinci, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi’ne dikkat çekti. Birinci, “Eğer ebeveynler 4 yaşından büyük çocuğunun teknolojik cihazlarla tanışmasını istiyorsa, çocuğun yaşına ve gelişimine uygun eğitici bir içerik seçmeli. Rehbere göre, 4-6 yaş dönemindeki çocuğun teknolojik cihazlarla etkileşimi, gelişimine uygun eğitici bir içerikten oluşmalı ve günlük 20-30 dakikayı geçmemeli 6-12 yaş grubu çocuklar için ise mobil cihazın eğlence ve oyun amaçlı kullanımı, günde en fazla 1 saat ile sınırlandırılmalı. 12-17 yaş grubu dönem ergen çocuklar, erişkine kıyasla daha kolay bağımlı hâle gelebilir. Bu nedenle, bu yaş grubundaki çocuklarla yaşlarına ve gelişim düzeylerine göre iletişim kurulmalı. Teknoloji kullanım süresi ile ilgili açık olarak sınırlama getirilmeli ve bu konuda aile içinde tutarlı olunmalı” değerlendirmesi yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.