Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Sol Şerit İhlaline Son! Nissan, ProPilot 2.1 ile Sol Şerit Sorununu Sonlandırmak İstiyor

Nissan, ProPilot 2.1 sistemi ile sürücülere sağa geçme uyarısı yaparak trafikteki sol şerit ihlallerini azaltmayı hedefliyor.

Sol Şerit İhlaline Son! Nissan, ProPilot 2.1 ile Sol Şerit Sorununu Sonlandırmak İstiyor
21 Eylül 2024 02:03
15

Nissan, sürücü destek sistemleriyle trafikte sıkça karşılaşılan sol şerit ihlallerine çözüm getirmeyi amaçlıyor. Yeni ProPilot 2.1 sistemi sürücülere sollama sırasında sağa geçmeleri için uyarıda bulunarak güvenli bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Günlük trafik akışında boş olan sol şeridi kullanmak bazı kişiler için neredeyse bir alışkanlık haline geldi. Ancak bu durum hem yüksek hızda seyahat edenler hem de minimum hız sınırının altında kalan araçlar için büyük bir sorun oluşturuyor. 

Şerit uyarısıyla güvenli sürüş deneyimi

Nissan, ProPilot 2.1 ile bu duruma bir son verebilmeyi amaçlıyor. Sistem devredeyken bir araç solladığında sağa geçmesi gerektiğine dair uyarılar alınacak. Bu basit ama etkili özellik sürücülerin dikkatinin dağılması durumunda bile güvenli bir şekilde sağ şeride yönelmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

ProPilot 2.1, yavaş yavaş Amerika’daki Nissan ve Infiniti modellerinde kullanılmaya başlanıyor. İlk olarak 2024 model Rogue’da yer alacak olan bu teknoloji, otoyolun belirli kesimlerinde eller serbest sürüş imkânı da sunuyor. Nissan, bu yenilikle trafikteki güvenliği artırmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.