Dolar 33,8810
Euro 37,7575
Altın 2.737,18
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Microsoft, Xbox Game Pass ile ilgili oyuncuların beynini yaktı!

Son dönemde Xbox Game Pass stratejileriyle ilgili birbirinden farklı açıklamalar yapan Microsoft, oyuncuların kafasını karıştırdı.

Microsoft, Xbox Game Pass ile ilgili oyuncuların beynini yaktı!
15 Temmuz 2024 19:06
34

Microsoft’un Xbox bölümü, son zamanlarda Game Pass abonelik hizmetinde önemli değişiklikler yaptı: Bildiğiniz üzere ücretlere zam yapan ve çeşitli abonelik seçenekleri sunacağını belirten Microsoft, buna karşın hizmetin son durumuyla ilgili oyuncuları düzgünce bilgilendirmekte sınıfta kaldı. İşte detaylar…

Xbox Game Pass dünyasında neler oluyor?

Game Pass, oyunculara ilk sunulduğunda anlaşılması ve kullanması oldukça basit bir abonelik sistemi olarak göze çarpıyordu.

Ancak zamanla, farklı farklı işlevleri olan 4-5 farklı kademe abonelik sistemi eklenmesiyle oyuncuların yanı sıra, endüstriye uzak kişiler için durum gittikçe daha karmaşık bir hal aldı. Sizler için olan biteni özetlemeye çalışacağız…

Öncelikle ilk bilmeniz gereken, Microsoft, Game Pass Ultimate dışındaki tüm konsol abonelik sistemlerinden ‘Day One’ adı verilen, Microsoft bünyesinden çıkan oyunları çıktığı gün oynayabileceğiniz sistem kaldırıldı. Ancak burada da üçüncü parti oyunların nasıl etkileneceği yönünde bir muamma var: Akla en yatkın ihtimal, tüm yapımların 6 ile 12 ay arasında sisteme ekleneceği yönünde.

Microsoft’un bu karmaşık kademe sistemi, oyuncuların mevzuyu bilfiil ele almasıyla çözülmeye çalışılıyor. Sosyal medya kullanıcıları, Game Pass abonelik sistemleri arasındaki farklılıkları gösteren tablolar hazırlayarak oyuncuların kafa karışıklığını gidermeye gayret ediyor.

Son gelen bilgiler, Microsoft’un yıl bitmeden en az bir zamla daha oyuncuların karşısına çıkacağını gösteriyor. Sonuç olarak Microsoft’un Call of Duty hamlesi sonrasında, Xbox Game Pass konusunda ne yapacağı konusunda ciddi kafa karışıklıklarına sahip gibi görünüyor. Umuyoruz ünlü teknoloji devi, en yakın zamanda detaylı bir açıklama yayınlayarak oyuncuları bilgilendirecektir.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.