Dolar 33,8318
Euro 37,5114
Altın 2.742,29
BİST 10.053,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Elon Musk, Twitter (X) ile oyuncak gibi oynuyor: İşte değişiklikler

Elon Musk, yeni dönemde X olarak adlandırılan Twitter ile ilgili yerinde duramıyor. İşte platform için düşünülen değişiklikler…

Elon Musk, Twitter (X) ile oyuncak gibi oynuyor: İşte değişiklikler
15 Temmuz 2024 15:52
49

Dünyanın en ünlü iş insanı Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra isminden başlayarak hemen hemen her şeyi yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Son gelen bilgilere göre, sosyal medya platformu için ‘beğenmeme’ butonu olarak nitelendirilen ‘dislike’ butonu çok yakında gelebilir. Değişiklikler bununla da sınırlı değil…

Elon Musk, Twitter (X) için ne yapacağına karar veremedi

Bu ayın başında, Twitter (X) için ortaya çıkan beta sürümünden kodlar, sosyal medya platformunun tasarımında ciddi bir değişiklik planlandığını gösteriyordu. Buna göre beğenme, retweet etme gibi butonlar tamamen kaldırılarak, bunun tweet’e basılı tutularak açılan bir menüyle yapılması düşünülüyordu.

Geçtiğimiz haftalarda bu sızıntıyı gerçekleştiren kullanıcı tarafından keşfedilen yeni bilgilere göre, Twitter (X) için beğen butonunun yanı sıra, ‘downvote’ adı verilen yeni bir ‘beğenmeme’ butonu geliyor olabilir. Sosyal medya platformunun iOS Beta sürümünde keşfedilen bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik belli değil.

Bu anlamda iki farklı beta sürümünde iki farklı tasarım görülmesi oldukça ilginç… Anlaşıldığı kadarıyla Elon Musk, sosyal medya platformunun tasarımının daha sade mi yoksa daha fazla fonksiyon barındıracak şekilde mi dizayn edileceği hususunda bir türlü karar verebilmiş değil. Elbette ‘gesture’ adı verilen, kaydırma, basılı tutma gibi hareketlerle beğenmeme butonunun çıkması da halen bir ihtimal.

Muhtemelen tüm bu değişiklikler yerine oturduğunda, sola kaydırdığınızda beğendiğiniz, sağa kaydırdığınızda yanıt verebildiğiniz ve bu tip farklı parmak hareketleriyle kontrol edebildiğiniz bir tasarıma geçilecek. ‘Dislike’ yani beğenmeme veya ‘downvote’ butonu da bu açılır pencerede karşımıza çıkacak.

Elbette bunun opsiyonel olarak sunulması ve herkesin istediği gibi bir Twitter tasarımına kavuşması da Musk tarafından değerlendiriliyor olabilir. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.