Dolar 32,7279
Euro 35,4775
Altın 2.497,81
BİST 10.914,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Ford elektrikli otomobil satış rakamlarını açıkladı! Durum ne?

Ford 2024 yılının ilk yarısındaki otomobil satış rakamlarını açıkladı. Ford kanadında elektrikli otomobil satışları ne durumda?

Ford elektrikli otomobil satış rakamlarını açıkladı! Durum ne?
5 Temmuz 2024 14:53
14

Elektrikli otomobil pazarı günden güne büyümeye devam ediyor. Bugün satış rakamlarını ortaya koyan Ford, görünüşe göre halinden memnun. Peki rakamlar ne durumda. İşte Ford’un elektrikli otomobil kanadındaki son durum.

Ford geçen yıla göre yüzde 71,8 oranında artış yakaladı!

Elektrikli otomobiller hayatımıza sandığımızdan daha hızlı giriş yaptı. Firmalar hala benzinli ya da dizel araçlar gibi satış rakamları elde etmese de, Ford’un yüzü şimdilik gülüyor gibi duruyor. Bugün elektrikli otomobillerinin satış rakamlarını açıklayan şirket, bu yılın ilk yarısında 44 bin 180 adet araç sattı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71,8 oranında daha yüksek.

Bu yılın ilk ve ikinci çeyreği arasındaki fark ise yüzde 61,4 oranında. İkinci çeyrekte yani üç ayda 23 bin 957 adet araç satmayı başaran Ford, detaylıca baktığımızda Mustang Mach-E için yüzde 46,5, F150 Lightning için yüzde 76,9 ve E-Transit için ise yüzde 95,5 oranında artış kaydetti. Hibrit tarafında ise yüzde 55,6 oranında artış görülüyor. Toplam hibrit satış rakamı ise 53 bin 822 olarak belirtiliyor.

Ford’un tüm modellerine baktığımızda ise bu yılın ikinci çeyreğinde toplam 308 bin 920 adet Ford Trucks satıldığını görüyoruz. Bunu 199 bin adetle F-Serisi takip ederken listenin kalanında 189 bin adet SUV ve 42 bin 274 adet Transit satıldığını görüyoruz.

Elektrikli otomobil pazarında artış görülse de hala firmalar beklediği kadar fazla araç satışı yapamıyor. Bu durumun en büyük nedeni ise elektrikli otomobil konusundaki soru işaretleri. Siz Ford’un satış rakamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.