Dolar 38,8520
Euro 43,3708
Altın 3.997,10
BİST 9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 25°C

Diyarbakır’da Greta Thunberg İklim Değişikliği Üzerine Görüşmelerde Bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak, ünlü iklim aktivisti Greta Thunberg ile bir araya gelerek, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede çevre bilincinin artırılması ve doğanın korunması için iş birliği vurgulandı.

Diyarbakır’da Greta Thunberg İklim Değişikliği Üzerine Görüşmelerde Bulundu
23 Kasım 2024 16:52
59

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, ünlü iklim aktivisti Greta Thunberg’i ağırladı. Bucak ile Thunberg görüşmede, küresel ısınmanın doğaya etkileri ve iklim değişikliği konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eş Başkanımız Serra Bucak, İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’i kabul etti. Görüşmede, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın doğaya etkileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ortak çalışmalarla çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve doğanın korunması için iş birliği mesajları verildi” denildi.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, dünya genelinde milyonlarca genci iklim değişikliği konusunda daha fazla eylem talep etmeye teşvik eden “İklim için Okul Grevi” olarak da bilinen “Gelecek için Cuma Günleri” hareketinin kurucusu. 21 yaşındaki Thunberg, 2019 yılında Time Dergisi’nin Yılın Kişisi Ödülü’nü kazanan en genç isim oldu. Thunberg, dünya liderlerine yönelik iklim değişikliğiyle ilgili duyarlılık çağrıları, Birleşmiş Milletler’deki etkili konuşmaları ve özellikle gençler arasında iklim değişikliği konusunda dünya kamuoyunun farkındalığını artırmasıyla tanınıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.