Dolar 34,9466
Euro 36,7211
Altın 2.977,22
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Yağmurlu
İstanbul
9°C
Yağmurlu
Paz 9°C
Pts 11°C
Sal 13°C
Çar 12°C

28 Şubat Mağduriyet Raporu Açıklandı

28 Şubat Gönüllüleri, mağduriyetleri ele alan bir rapor sunarak çözüm önerileri getirdi.

28 Şubat Mağduriyet Raporu Açıklandı
23 Kasım 2024 22:15
28

28 Şubat Gönüllüleri Platformunca hazırlanan “28 Şubat’ın Mağduriyet Grupları ve Çözüm Önerileri” raporu kamuoyuyla paylaşıldı.

Fatih’teki Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfında platform öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, 28 Şubat’a ilişkin yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

Toplantıda daha sonra hazırlanan raporun sunumu yapıldı.

Kendisi de 28 Şubat mağdurlarından olan Platform Başkanı Şerife Kaya, AA muhabirine, o dönem Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde başörtüsüyle çalışan 10 sağlık personelinden biri olduğunu ve ihraç edildiğini anlattı.

Kaya, “Bu rapor ihtiyaçtan oluştu. Ben 14 yıl sonra görevime dönebildim. Geçmişe dönük çok ciddi kayıplarımız var. Emsallerimizle hukuki ve fiili yönden eşit değiliz. Emeklilik haklarımız da dahil olmak üzere bizim o yaralı halimiz sürekli bize hissettiriliyor ve hatırlatılıyor.” diye konuştu.

Rapor hakkında bilgi veren Kaya, “Raporda mağdurları 3 başlık altında topladık. Öğrenci mağdurlar, kamu görevlisi mağdurlar ve mahkum mağdurlar var. Raporda ayrıca süreci hukuksal açıdan da inceledik.” dedi.

Kaya, 1960 darbesi ve FETÖ davalarını örnek göstererek, şöyle devam etti:

“Bir hakkın iadesi gerçekten çok kıymetli. Eğer devlet 60 yıl geriye dönebiliyorsa, 28 yıl da geriye dönebilir. 28 Şubat’ın mazlum ve mağdurlarının çeşitliliği söz konusu. Bununla ilgili olarak ’28 Şubat Mağduriyetlerinin Tespiti ve Hakların İadesi’ isminde, yetkili bir komisyon kurulmasını istiyoruz. Bu şekilde mağdurların net sayısının tespiti mümkün olacaktır. Buna ilişkin duyurunun güçlü şekilde yapılmasını ve başvuru konusunda herhangi bir şart aranmamasını talep ediyoruz.”

Toplantıda avukat Cavit Tatlı, mağdurların hukuki süreçle ilgili sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.