Dolar 35,5099
Euro 36,6148
Altın 3.054,78
BİST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Esenyurt’ta Kaçak Moloz Dökümüne Geçit Yok

Esenyurt Belediyesi, çevre kirliliği önlemek amacıyla kaçak moloz dökümüne karşı denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, kayıt dışı alanlara moloz döken firmalara cezai işlem uygulayıp iş makinelerini mühürlüyor.

Esenyurt’ta Kaçak Moloz Dökümüne Geçit Yok
22 Kasım 2024 22:50
29

(İSTANBUL)- Esenyurt Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla kaçak moloz dökümüne müdahele ediyor. İlçede kayıt dışı alanlara moloz döken firmalara cezai işlem uygulayan ekipler, iş makinelerini de mühürleyerek atıkları temizletiyor.

Esenyurt Belediyesi, çevre kirliliği yaratıp insan sağlığı için tehlike oluşturan kayıt dışı moloz dökümüne karşı çalışma başlattı. Zabıta ekipleri, moloz dökülen alanlarda tespit çalışması yaparak iş araçlarını mühürlüyor. Moloz atıklarının bulunduğu araziler, izinsiz döküm yapan firmalara temizletilirken, kişilere de cezai işlem uygulanıyor. İlçenin her noktasında aralıksız olarak denetimlerini sürdüren ekipler, kaçak moloz dökümü yapılmasına izin vermiyor.

Araçlar mühürlendi, atıklar firmaya temizletildi

Kaçak moloz dökümüyle mücadele konusunda kararlılığını sürdüren zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetlere de anında dönüş yapıyor. Ekipler, İGDAŞ’ın kazı işlerini yapan bir firmanın Balıkyolu Mahallesi, 456. Sokak’ta bulunan boş araziyi kaçak depolama alanı olarak kullandığını tespit etti. Moloz dökümü yaparken yakalanan araçlar mühürlenerek, 50 bin Türk lirası cezai işlem uygulandı ve Zabıta Müdürlüğünün otoparkına çekildi. İlçede kaçak dökümün önüne geçilmesi ve molozların oluşturduğu kirliliğin giderilmesi için çalışan ekipler, boş arazideki moloz atıklarını ise firmaya temizletti.

“İlçenin her noktasında teyakkuz halindeyiz”

Atıkların insan sağlığı açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çeken Zabıta Amiri Ergün Düz, “İlçemizdeki hafriyat ve kazı çalışmaları sırasında izinsiz moloz dökümüyle ilgili tespitlerimiz oldu. Araçları, kaçak döküm yaptığı için mühürledik, firmaya molozları temizlettik. Atıklarla mücadele konusunda ilçenin her noktasında teyakkuz halindeyiz” diyerek, moloz atıklarıyla ilgili izin işlemlerinde belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gerektiğini belirtti.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.