Dolar 38,4790
Euro 43,8432
Altın 4.098,12
BİST 9.078,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Per 17°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Brüksele girerse tutuklanacak! AB ve NATO’ya ev sahipliği yapıyor

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belçika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Florinda Baleci, Netanyahu’nun Avrupa Birliği (AB) ve NATO’ya ev sahipliği yapan Brüksele gelmesi halinde UCM’nin tutuklama emrinin uygulanacağını ifade etti.

Brüksele girerse tutuklanacak! AB ve NATO’ya ev sahipliği yapıyor
22 Kasım 2024 20:19
62

 Avrupa Birliği (AB) ve NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama emrini uygulayacağını bildirdi.

BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Belçika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Florinda Baleci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama emrini değerlendirdi.

UCM tarafından çıkarılan tutuklama emirlerini uygulama sorumluluğunun devletlerde olduğunu anımsatan Baleci, Roma Statüsü’nün 86. maddesine göre, bu antlaşmaya taraf olan devletlerin, UCM ile tam olarak işbirliği yapma konusunda yasal yükümlülüğe sahip olduğunu vurguladı.

“BRÜKSEL, YÜKÜMLÜLÜKLERİNE UYACAKTIR!”

Baleci, Belçika’nın uluslararası hukuka saygıyı ve UCM’nin bağımsız çalışmasını tam olarak desteklediğini vurgulayarak, “Bu nedenle Mahkeme tarafından tutuklama emri altında olan herhangi bir kişi Belçika topraklarındaysa, Belçika makamları Roma Statüsü kapsamındaki yükümlülüklerine uyacaktır.” ifadesini kullandı.

UCM, dün açıkladığı kararda, “Gazze’de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü” İsrail Başbakanı Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama emri çıkardığını duyurmuştu.

Netanyahu, AB ve NATO’ya ev sahipliği yapan Brüksel’e 2017’de resmi ziyaret düzenlemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.