Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Paz 20°C
Pts 7°C
Sal 8°C
Çar 10°C

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Açılışta hangi hisseler öne çıktı?

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Açılışta hangi hisseler öne çıktı?

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Açılışta hangi hisseler öne çıktı?
22 Kasım 2024 13:34
50

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne %0,1 oranında kısmi yükselişle 9.377,49 puandan başladı.

BIST 100, dünkü işlemlerde önemli bir sıçrama ile %3,72 oranında yükseldi ve günü 9.367,77 puandan kapattı. TCMB’nin karar metninde güvercin bir tona sahip olması ve buna bağlı olarak faiz indirim sürecinin Aralık ayında başlayabileceğine dair beklentinin artması borsada alışları hızlandırdı. Endeks, ayrıca dünkü yükselişle dolar bazında 270 doların üzerine çıktı. Dün BIST 100’de 103,35 milyar TL işlem hacmi oluştu. Bu yüksek işlem hacmi, toplam hacmin %78,68’ini oluşturdu. Endekse dahil hisselerden sadece 5’i günü ekside kapattı.

BIST 100, yeni güne hafif pozitif ve yatay bir görünümde başlarken alt sektörler arasında teknoloji, metal ve sigorta, ilk işlemlerde en çok yükselenler oldu. Gayrimenkul ve turizm ise güne düşüşle başlayan sektörlerin başında yer aldı. Dün önemli bir kazanım elde eden bankalar, ilk saatte %0,25 oranında pozitif hareket ederken holdingler, aynı oranlarda ekside hareket ediyor. 

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100’de güne en çok yükselişle başlayan hisseler şu şekilde:

  • KOZAA
  • KOZAL
  • PAPIL
  • KCAER
  • GUBRF

BIST 100’de güne en çok düşüşle başlayanlar ise şöyle sıralandı:

  • CLEBI
  • CWENE
  • ALARK
  • BJKAS
  • ALFAS

Borsa İstanbul genelinde ise KOZAL ile birlikte IPEKE ve HATSN, ilk saatte en çok yükselen hisseler oldu. DIRIT, EUKYO ve EDATA payları ise %5 bandında düşüşle açılışta en çok gerileyenler oldu. 

Yurt içi döviz piyasasında dolar/TL, güne %0,3 bandında yükselişle 34,58’den başlıyor. Euro/TL 36,3 seviyesinde yatay kalırken gram altın %1,5’e yakın değer artışıyla 2.995 TL’ye yükseldi. 

Yurt dışı piyasalarında Avrupa ve ABD endeksleri dünü pozitif kapattı. Sabah saatlerinde ise Asya’da Çin endeksleri satıcılı hareket ederken Asya’nın geri kalanı pozitif kapanışa hazırlanıyordu. Avrupa ve ABD vadelileri ise pozitif seyrini sürdürüyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.