Xiaomi SU7 Ultra kendi rekorunu kırdı!
Xiaomi, geçtiğimiz ay duyurduğu elektrikli spor arabası SU7 Ultra ile yeni bir rekor kırdı. Ayrıca yeni otonom sürüş sistemi duyuruldu.
Elektrikli otomobil dünyası günden güne büyümeye devam ederken, Çinli şirketlerin pazardaki payını göz ardı etmemek mümkün değil. Özellikle Xiaomi tarafından geliştirilen ve tanıtılan Xiaomi SU7 modellerine ek olarak duyurulan SU7 Ultra, yüksek performansı ve spor görünümü ile beğenileri kazandı. Bugün Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamalarla birlikte aracın kendi rekorunu kırdığı belirtildi. İşte Xiaomi SU7 Ultra rekor detayları.
Xiaomi SU7 Ultra, 359.71 km/s hıza ulaştı
Geçtiğimiz ay resmi tanıtımı yapılan ve yaklaşık 10 dakika içerisinde 3 bin 680 iade edilebilir ön satışa ulaşan SU7 Ultra, Guangzhou Oto Fuarı’nda Lei Jun’un açıklamalarına göre yeni bir rekor hıza ulaştı. CATARC Yan Cheng Automotive Proving Ground’da yapılan testlerle birlikte SU7’nin maksimum hızı 359.71 km/s olarak belirlendi.
Lei’ye göre bu oran SU7 Ultra’nın gerçek maksimum hızı değil test alanındaki hızı olarak kayda geçti. Yani bu açıklamalardan anladığımız üzere Xiaomi’nin sunmak istediği gerçek hız daha da yükseklere ulaşması olacaktır. Firmanın planlarına göre önümüzdeki yıl elektrikli spor araç, Çin’deki yarış pistlerine katılacak.
Ayrıca SU7 Ultra’nın Almanya’nın meşhur Nürburgring pistinde de boy göstermesinin planladığı duyuruldu. Aracın prototipinin altı dakika ve 46.874 saniye içerisinde bir turu tamamladığı yerde totalde 324 kilometre hıza ulaşmayı başarmıştı. Yani yeni hızla birlikte kendi rekorunu kıran araç, önümüzdeki yıl yapılacak denemelerde daha yüksek hızlara ulaşacaktır.
En hızlı dört kapılı araç olarak kayıtlara geçen araçla birlikte fuarda Xiaomi tarafından yeni teknolojilerden biri daha tanıtıldı. Lei Jun’un yaptığı açıklamalarla birlikte Hyper-Autonomous Driving (HAD) sistem yani otonom sürüş sistemi de duyuruldu. 16 Kasım itibariyle testlere başlanacak sistemin önümüzdeki ay sunulması planlanıyor.
Xiaomi, yeni sistemin dar alanlar, yoğun kavşaklar, ve engelli yollar gibi karmaşık ortamları algılayıp sürücüye bildirdiğini belirtiyor. “Görüntü-Dil Modeli” (VLM) aracılığıyla da yeni otonom sürüş sistemi, engebeli yol yüzeyleri, inşaat bölgeleri ve T kavşakları gibi alanlarda daha iyi performans gösterecek.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.