Dolar 34,3427
Euro 36,3183
Altın 2.826,76
BİST 9.300,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Isparta Elma İhtiyacının Yüzde 20’sini Karşılıyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Isparta’nın Türkiye’nin elma ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını açıkladı.

Isparta Elma İhtiyacının Yüzde 20’sini Karşılıyor
13 Kasım 2024 03:06
39

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin elma ihtiyacının yüzde 20’sini Isparta’nın karşıladığını söyledi.

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Isparta’ya gelen Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda istişare toplantısına katıldı.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Isparta’nın sanayi, tarım, eğitim, hayvancılık ve turizm şehri olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin gül yağ üretiminin yüzde 65’ini Isparta’nın karşıladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Isparta ortalama 1 milyon ton elma üretiyor. Türkiye’nin elma ihtiyacının yüzde 20’sini Isparta karşılıyor. Eğirdir Gölü, Kovada Gölü, lavanta bahçeleriniz, Davraz Kayak Merkezi’niz var. Yılda 500 bin yerli ve yabancı turist ağırlıyorsunuz.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, tarihten bu yana Isparta’nın bir ticaret merkezi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en eski odasına Isparta sahip, sıkıntılarımızı da istişare edeceğiz. Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında para ve kredi politikaları sıkı tutulmakta ve bu biraz iç piyasayı daraltmakta ve büyüme hızı düşmektedir. Ekonomi yönetimi enflasyonu kalıcı olarak düşürene kadar bu politikaların uygulanacağı ifade ediliyor. Küresel yavaşlama ve Türk lirasındaki değer derlemesi de ihracatçı kardeşlerimi sıkıntıya sokuyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.