Dolar 39,0296
Euro 44,3546
Altın 4.221,61
BİST 9.356,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 29°C
Paz 26°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın brüt rezervlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın rezervlerinin tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu. Erdoğan, “Merkez Bankası (BM) brüt rezervlerinin 159 milyar dolar ile tarihimizin en yüksek seviyesine çıktığının müjdesini bugün size duyurmak istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın brüt rezervlerini açıkladı
11 Kasım 2024 09:09
46

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı, 9 yıllık aranın ardından Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası brüt rezervlerinin tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

Erdoğan, Merkez Bankası (BM) brüt rezervlerinin 159 milyar dolar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 3 büyük derecelendirme kuruluşu tarafından Türkiye’nin kredi notunun da artırıldığını belirtti.

BRÜT REZERVLER 159 MİLYAR DOLARI BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

“Ekonomimizin lokomotifi olarak gördüğümüz ihracatımızda artış kesintisiz sürüyor. Son 15 ayın 10’unda o ayın ihracatı kırıldı. Dünya hizmet ihracatında da payımızı artırıyoruz. Merkez Bankası (BM) brüt rezervlerinin 159 milyar dolar ile tarihimizin en yüksek seviyesine çıktığının müjdesini bugün size duyurmak istiyorum. 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşu tarafından notu ikişer derece arttırılan tek ülke olmamız tesadüf değildir. Turizmde 9 ayda 47 milyar dolar turizm gelirine ulaşarak, bu alanda da rekor kırdık. Hedefimiz 60 milyar dolar turizm geliridir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.