Dolar 40,2162
Euro 47,0046
Altın 4.354,39
BİST 10.288,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 33°C
Per 33°C
Cum 32°C

İngiltere’de COVID paniği! Yeni XEC varyantı vakaları artıyor…

Imperial College London’dan Prof. Danny Altmann, yeni XEC varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte Covid vakalarının artışa geçtiği İngiltere’de daha fazla test yapılması ve yaygın aşı kampanyalarının artırılması gerektiğin vurguladı.

İngiltere’de COVID paniği! Yeni XEC varyantı vakaları artıyor…
9 Ekim 2024 10:44
76

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı’nın (UKHSA) verilerine göre, 16-22 Eylül 2024 haftasında hastaneye yatış oranı 100 bin kişide 3.71’e yükseldi (önceki hafta bu oran 2.56’ydı). COVID testi pozitif çıkanların oranı da yüzde 9.1’den yüzde 11.8’e çıktı.

HASTANEYE YATIŞ ORANLARI ARTTI!

Imperial College London’dan Prof. Danny Altmann, mevcut tutumun “virüse teslimiyet” olarak nitelendirilebileceğini ve hastaneye yatış oranlarının arttığını vurguladı.

Altmann, mevcut yaklaşımı eleştirerek “COVID ile savaşı kaybetmeye yönelik bu kabul, alandaki uzmanlar için kafa karıştırıcı ve umutsuz bir durum” dedi. Omicron alt varyantlarının mevcut bağışıklığı hızla aşabildiğini ve toplumun büyük bir kısmının aşılarının üzerinden aylar geçtiğini, bu yüzden etkili koruma sağlanamadığını ifade etti.

Swansea Üniversitesi’nden Dr. Simon Williams ise COVID’i artık umursamayan büyük bir kesim olduğuna dikkat çekti ve bunun psikolojik nedenlere dayandığını, pandeminin insanlar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirtti.

YENİ VARYANT XEC

Yeni XEC varyantı ilk olarak Almanya’da tespit edildi ve İngiltere’de de vakalar görülmeye başladı. Ancak uzmanlar, bu varyantın şu an için önceki varyantlardan farklı semptomlara yol açmadığını ve ciddi bir vaka artışı yaratmadığını söylüyor.

Altmann, aşılama programlarının yaygınlaştırılması ve testlerin artırılması gerektiğini vurgularken, Dr. Williams ise iç mekanların havalandırılmasının yeterince önemsenmediğini belirtti. Ancak, aşılama konusunda yine düşük bir katılım olabileceğinden endişe ettiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.