Dolar 35,1981
Euro 36,7471
Altın 2.968,65
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 12°C
Sal 11°C
Çar 12°C

Güney Sudan’a Gıda Yardımı

AFAD ve TİKA, Güney Sudan’da 500 aileye gıda yardımı yaptı. Türkiye’ye teşekkür edildi.

Güney Sudan’a Gıda Yardımı
9 Ekim 2024 03:20
57

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde Güney Sudan’da 500 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Güney Sudan’ın başkenti Juba’nın Gudele bölgesinde TİKA tarafından gerçekleştirilen dağıtım etkinliğine, Güney Sudan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Onyoti Adigo ve Türkiye’nin Juba Büyükelçisi Erdem Mutaf katıldı.

Bakan Adigo, yaptığı konuşmada, Türkiye’ye, Güney Sudan’da çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği insani yardım, kapasite artışı ve altyapı çalışmaları konusunda teşekkürlerini iletti.

Büyükelçi Mutaf da AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sudan’daki çatışmalar sebebiyle Güney Sudan’a dönen Shilluk kabilesine mensup kişilere bugün gıda yardımında bulunduk.” dedi.

AFAD’dan temin edilen kaynakla gerçekleştirilen gıda dağıtımının 500 aileye ulaştığını ifade eden Mutaf, “Bu yardım, Güney Sudan’ın Yukarı Nil eyaletinde yaşayan Shilluk Krallığı tarafından Büyükelçiliğimizden talep edilmişti.” ifadesini kullandı.

Mutaf, “Güney Sudan’da görev yaptığım 3,5 yıl boyunca 6 eyalete bizzat gittim ve yardım kuruluşlarımız aracılığıyla bu bölgelere insani yardımlarımızı ulaştırdık. Bundan sonra da Güney Sudan’a desteğimiz sürecek.” diye konuştu.

Shilluk toplumunun, Osmanlı İmparatorluğu’nun bu bölgeye geldiğinde etkileşimde bulunduğu ilk kabileler arasında olduğuna işaret eden Mutaf, o zamanki Shilluk Kralı’nın Osmanlı askeri okulundan mezun olarak teğmen rütbesi aldığını aktardı.

Mutaf, “Yaptığımız bu tür yardımlar, Türk halkının Güney Sudan halkına olan sevgi ve muhabbetinin bir göstergesidir.” dedi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.