Girişimciler ve Yatırımcılar Başkent’te buluştu!
Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen “TechAnkara Proje Pazarı” ile girişimciler, yatırımcılarla bir araya geldi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, “Girişim sermayelerine şimdiye kadar bakanlık olarak 7,3 milyar liralık bir kaynağı ayırdık ve bunun sayesinde tam 67 milyar liralık bir finansmanı harekete geçirdik.” dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda düzenlenen “TechAnkara Proje Pazarı” ile inovatif fikirler yatırımcılar ve sanayi ile buluştu. ATO Congresium’da düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan katıldı. Program kapsamında TechAnkara Ödül Töreni de gerçekleştirildi.
Törende Shellix Smart firmasının Mistikist ürünü birinci oldu. Kybele’s Garden (As Biyoteknoloji) firmasının Fermente Alg Hammaddesi Üretimi projesi ikinci olurken, Retinow Sağlık firmasının Retinow AI ve Retinow Fundus Kamera projesi üçüncü oldu.
Türkiye’de teknoloji girişimciliğinin gelişim hızını artırmak, girişimcilik ekosistemimizin daha da güçlenmesini sağlayacak adımları hep birlikte kuvvetli bir şekilde atmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, “Ar-Ge teşviklerimizden Teknopark uygulamalarımıza, TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerimizden fonların fonu mekanizmalarımıza varıncaya kadar bütünleşik bir yaklaşımla hazırlanmış pek çok uygulama ve düzenleme ile Türkiye’nin teknoloji odaklı ekonomik dönüşümüne hız vermiş durumdayız.
Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, Bölgesel Girişim Sermayesi Fon Çağrıları, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu gibi mekanizmalarımızla, uygulamalarımızla girişimcilerimiz için çarpan etkisi oluşturacak finansman imkanlarını ekosistemimizin hizmetine, istifadesine sunuyoruz. Bu finansman mekanizmalarıyla girişim sermayelerine şimdiye kadar bakanlık olarak 7,3 milyar liralık bir kaynağı ayırdık ve bunun sayesinde tam 67 milyar liralık bir finansmanın harekete geçmesine vesile olmuş durumdayız. Tohum ve tohum öncesi aşamadaki girişimlerin ölçeklenmesi için öncü rol üstlenen TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı bilinen adıyla BİGG programı ile bugüne kadar tam 2 bin 379 teknoloji girişiminin kurulmasını sağlamış durumdayız” diye konuştu.
Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin ise “Kalkınma Ajansı olarak önceliğimiz şehrimizdeki özellikle göreceli olarak geride kalmış sektörleri öne çıkarmak. Hedefimiz Ankara’nın bir teknoloji üssü olarak uzay, havacılık ve diğer ileri teknoloji ürünlerindeki rolünü öne çıkararak bunu desteklemek.” dedi.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, “Ankara Kalkınma Ajansı olarak girişimciliği, dijital dönüşümü, teknolojiyi her alanda önemsiyor, kırsal değerlerimizi katma değere dönüştürmek için oluşturduğumuz ‘Yeni nesil kırsal kalkınma’ stratejimiz doğrultusunda Ankara kırsalını, teknolojik dönüşümü, inovasyonu özümseyip uygulaması için motive ediyoruz.” diye konuştu.