AgeSA, Smart-i Ödülleri’nden iki ödül aldı
AgeSA, Smart-i Ödülleri’nden iki ödül aldı
Foreks – Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, geliştirdiği inovatif dijital çözümler ve projelerle ödülleri toplamaya devam ediyor. Smart-i Ödülleri’nde “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde “Engelsiz Dijital Deneyim İşaret Dili İle Görüntülü Görüşme” projesiyle altın ödül kazanan AgeSA, Türkiye’deki en büyük özel bulut geçiş projelerinden biri olan “Hibrit Bulut Altyapı Taşıma” projesiyle “En iyi altyapı” kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Smart-i Awards’ın “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde “Engelsiz Dijital Deneyim İşaret Dili İle Görüntülü Görüşme” projesiyle altın ödülün sahibi oldu. AgeSA’nın SabancıDx ve Bulutistan iş birliği ile gerçekleştirdiği Türkiye’deki en büyük özel bulut geçiş projelerinden biri olan “Hibrit Bulut Altyapı Taşıma” projesi ise “En iyi altyapı” kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.
Engelsiz sigortacılık hizmeti
Müşteri odaklılık ve kapsayıcılık anlamında önemli atılımlar gerçekleştiren AgeSA, “Engelsiz Dijital Deneyim İşaret Dili İle Görüntülü Görüşme” projesiyle altın ödülün sahibi oldu. Sunduğu ürün, hizmet ve bilgileri tüm müşterileri için erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen AgeSA, işitme engelli müşterilerine yönelik görüntülü görüşme hizmetini başlatarak sektörde bir ilke imza attı. AgeSA Mobil üzerinden sunulan görüntülü görüşme özelliği ile işitme engelli müşteriler, tüm sigortacılık işlemlerini gerçekleştirip öneri, talep ve şikayetlerini işaret dili yoluyla kolayca aktarabiliyor.
Buluta geçiş 8 ayda sıfır kesinti ile tamamlandı
AgeSA’ya gümüş ödül getiren Hibrit Bulut Altyapı Taşıma” projesinde ise AgeSA’nın klasik network, sistem, sanallaştırma, Openshift ve Backup altyapısını; uluslararası sertifikasyonlara sahip Equinix bulut tabanlı veri merkezine taşındı. Yerli mühendislerle Türkiye’de kurulu bir bulut ortamına gerçekleştirilen bu geçiş, 8 ay gibi kısa bir sürede, minimum maliyet ve sıfır kesinti ile tamamlandı. Bu süreçte Openshift mimari değişimi, Openshift Plus versiyonunun kurulumu ve 100’e yakın uygulamanın yeni mimariye taşınması, projenin en önemli başarılarından biri oldu. Proje sayesinde sistem kaynaklarında %20 oranında optimizasyon ve maliyetlerde %20 tasarruf sağlandı.