Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C

ChatGPT beyin tümörü teşhisinde radyologları geride bırakıyor

OpenAI’nin GPT-4 LLM’sine dayanan bir yapay zeka modeli olan ChatGPT, beyin tümörlerinin teşhisinde etkileyici beceriler gösteriyor. Osaka Metropolitan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 150 ameliyat öncesi beyin tümörü MR raporunu …

ChatGPT beyin tümörü teşhisinde radyologları geride bırakıyor
2 Ekim 2024 21:36
79
OpenAI’nin GPT-4 LLM’sine dayanan bir yapay zeka modeli olan ChatGPT, beyin tümörlerinin teşhisinde etkileyici beceriler gösteriyor. Osaka Metropolitan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 150 ameliyat öncesi beyin tümörü MR raporunu kullanarak ChatGPT ile radyologların tanı doğruluğunu karşılaştıran bir çalışma yürüttüler.

ChatGPT’nin performansı yüzde 80’lik bir doğruluk oranına ulaştı

Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı. ChatGPT yüzde 73’lük bir puan alarak nöroradyologların (yüzde 72) ve genel radyologların (yüzde 68) doğruluk oranını geride bıraktı. Çalışmada ayrıca ChatGPT’nin tanısal doğruluğunun klinik raporu kimin yazdığına göre değiştiği bulundu.

Nöroradyologların raporlarını yorumlarken, AI modeli yüzde 80’lik bir doğruluk oranına ulaştı. Ancak genel radyologların raporlarına gelince bu sayı yüzde 60’a kadar düştü. Yani raporun arkasındaki radyolog türü, ChatGPT’nin teşhislerinin ne kadar kesin olacağını gerçekten etkileyebilir gibi görünüyor.

Lisansüstü öğrencisi Yasuhito Mitsuyama ve Doçent Daiju Ueda liderliğindeki araştırma ekibi, ChatGPT gibi büyük dil modellerinin diğer tanısal görüntüleme alanlarındaki potansiyelini daha derinlemesine araştırmaya hazırlanıyor. Amaçları ise doktorların yükünü hafifletmek, teşhis doğruluğunu artırmak ve daha iyi eğitim ortamları için yapay zekayı kullanmak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.