Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Starlink ile uydu hücresel internet testleri gecikebilir!

T-Mobile’ın CEO’su Mike Sievert, katıldığı bir programda uydu hücresel internet hizmetlerinin 2025’in başında başlayabileceğini söyledi.

Starlink ile uydu hücresel internet testleri gecikebilir!
21 Eylül 2024 02:00
47

Bu yılın başlarında özel uzay şirketi SpaceX, uydu internet hizmeti Starlink’in cihazlara doğrudan internet verebilmesini sağlayacak olan uydularını uzaya fırlattı. T-Mobile ile başlatılan Direct to Cell projesi kapsamında Starlink, T-Mobile’ın Amerika Birleşik Devletleri içerisindeki ölü (yerel baz istasyonlarının ulaşamadığı) bölgelere internet erişimi sağlayacak. T-Mobile ise yaptığı açıklamada uydu hücresel internet beta testlerinin gecikecebileceğini açıkladı.

Uydu hücresel internet beta testleri 2025’e kadar başlamayabilir

T-Mobile ve Starlink, bu ayın başlarında uydu hücresel internet bağlantısını başarıyla tamamlayabildiler. Şirketler, uydu hücresel internet bağlantısı sayesinde mesajlaşma, görüntülü konuşma ve internet hız testi gibi testleri başarıyla tamamladılar. Geçtiğimiz hafta ise SpaceX, T-Mobile kullanan bir grup kullanıcıya acil durum uyarısı göndermeyi denedi. Test, uyarının gönderilmesinin ardından saniyeler içerisinde başarıyla tamamlanıyor.

T-Mobile CEO’su Mike Sievert ise katıldığı CNBC programında Starlink ile ortaklıkları ve uydu hücresel internet hizmeti hakkında açıklamalar yaptı. Sievert programda, Bir süre önce duyurduğumuz doğrudan uydudan hücresele (direct to cell) programının beta programına doğru ilerlediğimizi düşünüyoruz; bu yılın sonlarında ya da gelecek yılın başlarında başlayabilir açıklamasını yapıyor. SpaceX ise Mayıs 2024’te ABD federal iletişim komisyonuna verdiği raporda hizmetin beta testlerini 2024’ün sonbaharında başlatmak istediklerini belirtiyor. Starlink’in uydu hücresel internet hizmeti için açılmış web sitesinde ise ses iletişimi, internet iletişimi ve nesnelerin interneti (IOT) hizmetlerinde erişimin 2025 yılında başlayacağı belirtiliyor.

T-Mobile CEO’su Sievert gecikmenin neden olduğu hakkında bir açıklama yapmamışken SpaceX ise hizmetin kullanıma girmesi için uydu hücresel internet hizmeti projesine özel 300 uyduyu dünya yörüngesine fırlatması gerektiğini açıkladı. Bu gün itibariyle SpaceX, yeni fırlattığı uydularla proje kapsamındaki uydu sayısını 200’ün üstüne çıkarmayı başardı. Bu sayının ise önümüzdeki haftalarda 300’ü aşması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.