Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

SEC, BlackRock’un Bitcoin ETF’si için Options’a Onay Verdi

SEC, BlackRock’un Bitcoin ETF’si için Options’a Onay Verdi

SEC, BlackRock’un Bitcoin ETF’si için Options’a Onay Verdi
21 Eylül 2024 02:58
21
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın zamanda BlackRock’un spot bitcoin borsada işlem gören fonu (ETF) ile bağlantılı options işlemlerine onay verdi. Bu hamle, varlık yöneticisinin kripto para birimiyle ilgili ürünü için önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

New York Borsası’nda NYSE:BLK koduyla işlem gören BlackRock, artık yatırımcılara ETF’leri aracılığıyla bitcoin fiyat hareketleri üzerinde korunma veya spekülasyon yapma imkanı sunan ek bir enstrüman sağlamak için düzenleyici onayı almış bulunuyor. Options, sahibine belirli bir zaman dilimi içinde dayanak varlığı belirli bir fiyattan alma veya satma hakkını veren, ancak zorunluluk getirmeyen türev ürünlerdir.

SEC’in spot bitcoin ETF’si için options’a onay vermesi, özellikle düzenleyici gelişmeleri yakından takip eden kripto para sektörü için finansal piyasalarda dikkat çekici bir olay olarak değerlendiriliyor. ETF için options işlemlerinin başlatılmasının, daha geniş bir yatırımcı kitlesini çekmesi ve potansiyel olarak bitcoin için likidite ve piyasa aktivitesini artırması bekleniyor.

SEC’in kararı, kripto para birimiyle ilgili ürünlerin geleneksel finans ortamına kademeli olarak entegrasyonunda son adım olarak görülüyor. Bu onaylamayla birlikte BlackRock, yatırım ürünleri yelpazesini genişletiyor ve dijital varlık alanındaki konumunu güçlendiriyor.

Reuters bu habere katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.