Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

J&J’nin yan kuruluşu 8 milyar dolarlık talk pudrası anlaşması kapsamında iflas başvurusunda bulundu

J&J’nin yan kuruluşu 8 milyar dolarlık talk pudrası anlaşması kapsamında iflas başvurusunda bulundu

J&J’nin yan kuruluşu 8 milyar dolarlık talk pudrası anlaşması kapsamında iflas başvurusunda bulundu
21 Eylül 2024 02:08
18
Johnson & Johnson’ın bir yan kuruluşu olan J&J Red River Talc, devam eden davaları çözmek amacıyla üçüncü kez iflas başvurusunda bulundu. Cuma günü gerçekleşen başvuru, yaklaşık 8 milyar dolarlık önerilen bir anlaşmayı ilerletme stratejisinin bir parçası. Bu anlaşma, şirketin bebek pudrası ve diğer talk ürünlerinin kansere neden olduğunu iddia eden on binlerce davayı sonuçlandırmayı amaçlıyor.

Yasal işlem, ABD Texas Güney Bölgesi İflas Mahkemesi’nde gerçekleşiyor. Ürünlerinin güvenli olduğunu iddia eden Johnson & Johnson, şu anda 62.000’den fazla davacıyla karşı karşıya. Bu davacılar, şirketin bebek pudrası da dahil olmak üzere talk ürünlerinin asbest ile kontamine olduğunu ve yumurtalık kanseri ve diğer kanserlere yol açtığını iddia ediyor.

Jersey Adası, New Brunswick merkezli Johnson & Johnson, davayı sonlandırmak için genellikle “Texas iki adım” iflası olarak adlandırılan yasal bir manevra kullanıyor. Bu yaklaşım daha önce iki kez denenmiş ve federal mahkemelerde başarılı olamamıştı.

Şirket, Red River biriminin iflas başvurusunun, mevcut davacıların yaklaşık %83’ünün önerilen iflas planına destek vermesinin ardından geldiğini belirtti. Bu destek, şirketin bu iddiaların çözümünde ilerlemesi için önemli bir adım.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.