Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

Youtube’dan yeni reklam hamlesi: Videoları duraklattığınızda reklam göreceksiniz

Youtube, gelirlerini artırmak amacıyla yeni bir reklam formatını devreye soktu. İlk olarak kullanıcıları, “uzun atlanamayan” reklamlara maruz bırakan platform şimdi de videolar duraklatıldığında reklam göstermeye başladı. Bu reklamlar daha önce …

Youtube’dan yeni reklam hamlesi: Videoları duraklattığınızda reklam göreceksiniz
20 Eylül 2024 23:09
52
Youtube, gelirlerini artırmak amacıyla yeni bir reklam formatını devreye soktu. İlk olarak kullanıcıları, “uzun atlanamayan” reklamlara maruz bırakan platform şimdi de videolar duraklatıldığında reklam göstermeye başladı. Bu reklamlar daha önce test aşamasında sadece sınırlı bir kullanıcı kitlesine sunuluyordu.

Yeni reklam türü şu anda herkese gösterilmese de giderek daha geniş bir kitleye yayılıyor. Google bu formatın yüksek kâr getirdiğini 2023’ün ilk yarısında keşfetmişti. YouTube yetkilileri, bu yeni reklam modelinin hem reklamverenler hem de izleyiciler tarafından güçlü tepkiler aldığını söylüyor.

Kullanıcılar artan reklamlardan rahatsız

Reklamverenler açısından durum son derece olumlu olsa da birçok kullanıcı bu yeni reklam formatını rahatsız edici buluyor. Reklamların giderek müdahaleci ve aşırı hale gelmesi kullanıcıların bu konudaki hoşnutsuzluğunu artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu yüzden reklamları engelleyen tarayıcı eklentileri yaygın olarak kullanılmakta.

Elbette ki kullanıcılar aylık 58 TL karşılığında YouTube Premium aboneliği satın alarak reklamlardan tamamen kurtulabilirler. Ancak gerçek şu ki YouTube’un kullanıcı memnuniyeti ile reklam gelirleri arasında bir denge bulması gerekiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.