Dolar 34,0834
Euro 38,0814
Altın 2.841,95
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Van Gölü’nde Doğa Tutkunlarına Eşsiz Güzellikler

Van Gölü, mikrobiyalitleri ve muhteşem doğasıyla ziyaretçileri büyülüyor. Bilim insanları için ilgi merkezi.

Van Gölü’nde Doğa Tutkunlarına Eşsiz Güzellikler
20 Eylül 2024 04:13
42

Van Gölü’nün güzelliği ve mikrobiyalitler doğa tutkunlarını mest ediyor

BİTLİS – Van Gölü; mavinin farklı tonları, çevresini saran dağ manzarası, berrak suyu ve metrelerce uzunluktaki mikrobiyalitlerle doğaseverleri mest ediyor.

Türkiye’nin en büyük gölü olan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Van Gölü, doğaseverler kadar bilim insanları için de büyük bir ilgi kaynağı oluşturuyor. Bu doğal oluşumlar, hem jeolojik hem de biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Van Gölü’nü ziyaret edenler, göz alıcı doğanın tadını çıkarıyor.

Doğa ve uzay gözlemcisi Dr. Cihan Önen ve doğasever arkadaşları, bu eşsiz güzellikleri keşfetmek için Van Gölü’nde dalış yaparak metrelerce uzunluktaki mikrobiyalit sütunlarını görme fırsatı yakaladı. Önen, Bitlis’in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde kıyısı olan Van Gölü’nün maviliği ve berraklığının yanı sıra su altındaki metrelerce uzunluktaki mikrobiyalit sütunlarının etkileyici olduğunu ve herkesin bu deneyime tanıklık etmesi gerektiğini belirtti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.