Dolar 34,0801
Euro 38,0567
Altın 2.834,49
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Uzay Balonu ile Uzayı Görmeye Hazır mısınız? (Bilet Fiyatı Dudak Uçuklatıyor)

Space Perspective isimli uzay turizmi şirketi, uzay balonu seyahatlerinin önemli bir testini daha başarıyla tamamladı.

Uzay Balonu ile Uzayı Görmeye Hazır mısınız? (Bilet Fiyatı Dudak Uçuklatıyor)
20 Eylül 2024 00:13
37

Türünün ilk örneği olan uzay balonu, Florida’da başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Space Perspective adlı uzay turizmi şirketi, Spaceship Neptune isimli aracın ikinci insansız test uçuşunu geçtiğimiz Pazar günü tamamladı. Bu test sırasında balon tarafından taşınan kapsül stratosfere altı saatlik bir yolculuğa çıktıktan sonra kontrollü bir iniş yaparak okyanusa inmeyi başardı. Kapsül, iniş sonrası tekne ve vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.

Uzay balonu ile seyahat “yalnızca” 125.000 dolar

Spaceship Neptune, Dünya’dan yaklaşık 32 kilometre yükseğe çıkarak gezegenin benzersiz bir panoramik manzarasını sunma amacıyla üretildi. 125.000 dolar karşılığında sunulan bu deneyim, yolculara yalnızca muhteşem bir manzara değil, aynı zamanda kokteyl menüsü, müzik listesi ve yatar koltuklar gibi ekstra konforlar da vadediyor. Balon, tamamen şişirildiğinde Eyfel Kulesi kadar büyük olabiliyor ve fırlatma sırasında oldukça düşük bir hızla yükseliyor.

Uzay balonu ile uzaya seyahat 2026 yılında başlıyor

Şirketin nihai hedefi, 2025 yılında insanlı uçuşlara başlamak ve 2026 yılına kadar ticari operasyonlara geçmek. Space Perspective’in kurucusu ve CTO’su Taber MacCallum, bu son test uçuşunun şirket için önemli bir adım olduğunu belirtti. Test uçuşu, Meksika Körfezi’nde MS Voyager’in güvertesinden gerçekleştirildi. Bu süreçte kapsülün basıncı ve dengesi en yüksek irtifada başarılı bir şekilde korundu.

Space Perspective, bu uçuş testi sırasında toplanan verilerin mürettebatlı test uçuşlarının geliştirilmesi için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Uzay balonu konsepti, dünyanın ilk “uzay salonunu” oluşturma vizyonunu desteklemek amacıyla yatırımcılardan 100 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Henüz insanlı uçuşlar başlamamış olsa da şirket şimdiden 1.800’den fazla bilet satmış durumda.

Spaceship Neptune, bir seferde sekiz kişiyi uzayın eşiğine taşıyabilecek, Altı saat süren uçuşun iki saati stratosferde geçirilecek, böylece yolcular Dünya’nın eğriliğini, atmosferin ince mavi çizgisini ve uzayın karanlığını gözlemleyebilecekler. Spaceship Neptune’ün tüm testlerde başarılı olduğu ve ticari faaliyetlere başladığı takdirde uzay turizmine yeni bir soluk getireceği öngörülüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.