Dolar 34,1121
Euro 38,1138
Altın 2.862,67
BİST 9.963,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

İsrail’in Lübnan’daki siber saldırısında oklar gizemli CEO’ya çevrildi

İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatarak yaptığı kanlı eylemin arkasındaki isimlerden birinin 2 yıl önce Macaristan’da kurulan firmanın CEO’su Cristiana Barsony Arcidiacono olduğu üzerinde duruluyor. Şirketin internet sitesine erişim sağlanamazken gizemli kurucunun hakkında çok az şey biliniyor.

İsrail’in Lübnan’daki siber saldırısında oklar gizemli CEO’ya çevrildi
20 Eylül 2024 10:23
23
Haber Merkezi

7 Ekim’den bu yana Gazzeli masumlara zulmeden İsrail, geçtiğimiz günlerde Lübnan’ı karıştırdı.

Hizbullah mensuplarının kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını siber saldırı sonucu patlatan İsrail, Beyrut ve diğer bölgelerde birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Ülkenin dört bir yanındaki hastaneler dolarken 37 kişi hayatını kaybetti.

Patlatılan cihazlarla yapılan saldırıya yönelik çeşitli iddialar ortaya atılırken, o cihazlardan birinin Gold Apollo olduğu belirlendi.

Patlamanın ardından gözler Gold Apollo şirketine çevrilirken, Tayvan merkezli firma yaptığı açıklamayla infilak ettirilen çağrı cihazlarını kendisinin üretmediğini duyurdu.

SİBER SALDIRI SONRASI TAYVANLI FİRMA ‘BAC’I İŞARET ETTİ

Firma ayrıca marka lisansı verdikleri Macaristanlı “BAC” isimli firmayı işaret etti.

Gold Apollo Yöneticisi Hsu Ching Kuang, patlatılan cihazların Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan “BAC Consulting Ltd” isimli şirket tarafından üretildiğini ve bu firmayla 3 yıl önce yetkilendirme sözleşmesi imzaladıklarını ifade etti.

Tayvan merkezli firmanın saldırıyla ilgili ifadeleri sonrası “BAC Consulting KFT” firması mercek altına alındı.

Firmanın bulunduğu yerin üst katında yaşayan bir şahıs yaptığı açıklamada, alt katlarında bulunan ofiste birden fazla firmanın bulunduğunu ve bugüne kadar yalnız bir kadın çalışanı gördüklerini söyledi.

MACAR FİRMAYLA İLGİLİ ŞÜPHELER GİTTİKÇE ARTTI

Macar vatandaş, burada çalışan kadının gelen postalarla ilgilendiğini, herhangi bir üretim ya da faaliyet yapıldığına rastlamadığını ifade etti.

Bu arada Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu firmanın Macaristan’da herhangi bir üretimi ya da tesisinin bulunmadığını, bir aracı firma olduğunu kaydetti.

Macar firmayla ilgili soru işaretlerinin peş peşe oluşmaya başlamasının ardından ise New York Times gazetesinde yapılan haber dikkat çekti.

MOSSAD 3 PARAVAN ŞİRKET KURDU: BİRİSİ DE MACARİSTAN’DA

Dünyaca ünlü gazetenin 12 eski ve mevcut istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberinde, İsrail’in kanlı saldırıyı, kendisinin ürettiği çağrı cihazları ile gerçekleştirdiği iddia edildi.

Yine habere göre İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah’ın akıllı telefonlarla ilgili uyarılarının ardından düşük teknolojili cihazlara geçme politikasını fark eden Mossad’ın bunu fırsata çevirdiği yazıldı.

HİZBULLAH’I TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

Bu şirketlerden birinin Macaristan’da kurulan ve cihazları tedarik eden BAC şirketi olduğu üzerinde duruldu.

Hal böyle olunca şirketin kurucusu Cristiana Barsony Arcidiacono şüpheleri üzerinde toplamaya başladı.

ŞİRKET 2 YIL ÖNCE KURULDU

Yine CEO Cristiana Barsony Arcidiacono’nun komşuları, kadının annesiyle birlikte yaşadığını, evlerinde ise bir dış güvenlik kapısı olduğunu belirtti.

Şirketin 2 yıl önce kurulduğu da ortaya çıkarken yüksek gelir beyan ettiği bilgisine de ulaşıldı.

Ayrıca şirketin dünden beri internet sitesine erişim sağlanamadığı görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.