Dolar 34,1132
Euro 38,1146
Altın 2.862,74
BİST 9.968,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Hibrit araç ithalatında 7 bölgede 20 servis şartı getirildi

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatında uygulanan 7 bölgede 20 servis açma şartını hibrit motorlu araçların ithalatında da uygulayacak.

Hibrit araç ithalatında 7 bölgede 20 servis şartı getirildi
20 Eylül 2024 10:02
15
Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç ithalatına ilişkin tebliğde değişikliğe gitti…

Resmi Gazete’de yayınlanan Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ, “Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğ” olarak değiştirildi.

Düzenlemeye göre geçtiğimiz yılın sonunda elektrikli araçların ithalatı için getirilen yetkili servis zorunluluğu şarj edilebilir hibrit araçlar için de getirildi.

7 BÖLGEDE EN AZ 20 SERVİS ŞARTI

Bu kapsamda izin belgesi düzenlenebilmesi için; ithali yapılacak araçların satış sonrası montaj, bakım ve onarımı için 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olduğunun Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi gerekecek.

Elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin TSE veya Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımına ilişkin bir yeterlilik belgesine sahip olması istenecek.

30 GÜN SONRA YÜRÜRLÜKTE

Tip onayına tabi olmayan elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında TSE tarafından düzenlenen muafiyet/kapsam dışı yazısı gümrük idarelerince aranacak.

Tebliğ 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.