Dolar 34,0821
Euro 38,0427
Altın 2.836,59
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Elliott Hill 14 Ekim’den İtibaren Nike’ın CEO’su Olacak

Elliott Hill 14 Ekim’den İtibaren Nike’ın CEO’su Olacak

Elliott Hill 14 Ekim’den İtibaren Nike’ın CEO’su Olacak
20 Eylül 2024 03:25
23

Nike Inc. (NYSE:NKE) bugün yaptığı açıklamada, Elliott Hill’in 14 Ekim 2024 tarihinden itibaren John Donahoe’nun yerine şirketin Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak göreve başlayacağını duyurdu. Bu liderlik değişikliği, spor giyim üreticisinin satışları artırmayı ve pazardaki artan rekabetle mücadele etmeyi hedeflediği bir dönemde gerçekleşiyor.

Beş yılı aşkın süredir Nike’ın başında olan Donahoe, şirketin dijital ayak izini güçlendirmede ve doğrudan tüketiciye yönelik girişimler aracılığıyla satışları artırmada önemli rol oynadı. Onun görev süresi boyunca Nike, pandemi sonrası spor giyime olan talebin önemli ölçüde artmasıyla birlikte, 2023 mali yılında ilk kez yıllık satışlarda 50 milyar doları aşma başarısını gösterdi.

Bu başarılara rağmen Nike son zamanlarda satış büyümesinin yavaşlaması gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, enflasyondan etkilenen müşterilerin temkinli harcamaları ve Çin pazarındaki beklenenden daha yavaş toparlanma ile mücadele ediyor. London Stock Exchange Group, Nike’ın 2025 mali yılı için yıllık satışlarının 48,87 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor, bu da büyümede bir düşüşe işaret ediyor.

Hill’in CEO olarak atanması, Nike’ın mevcut pazar zorluklarının üstesinden gelmek ve küresel spor giyim endüstrisindeki konumunu güçlendirmek için uyguladığı daha geniş stratejinin bir parçası.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.