Dolar 34,1136
Euro 38,0457
Altın 2.868,28
BİST 9.911,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

Bu da oldu: Otonom araç ilk kez ehliyet sınavını geçti

Hyundai Ioniq 5 SUV modeli, otonom sürüş testleri kapsamında ehliyet sınavını geçti. Bu da bir ilke imza attığını gösteriyor.

Bu da oldu: Otonom araç ilk kez ehliyet sınavını geçti
20 Eylül 2024 16:33
14

Hyundai’nin tamamen elektrikli Ioniq 5 SUV modeli, sürücüsüz araç teknolojisinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. ABD’de insanlar için yürütülen sürüş testini geçen ilk otonom araç oldu. Bu, otonom araçların yaygın olarak benimsenmesi yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Hyundai Ioniq 5, ehliyet sınavını geçti

ABD’deki bir test merkezinde yapılan testi geçen Ioniq 5; sürüş becerilerini sergiledi. Araç hız kontrolü, şerit değiştirme ve manevra yapma, tam duruş, sola dönüş, şerit tutma ve beklenmedik durumlara yanıt verme gibi çeşitli senaryolarda değerlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.