Dolar 34,0761
Euro 38,0728
Altın 2.834,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

UBS, Barclays ve diğer aracı kurumlar 2024’te Fed’in daha fazla faiz indirimine gideceğini öngörüyor

UBS, Barclays ve diğer aracı kurumlar 2024’te Fed’in daha fazla faiz indirimine gideceğini öngörüyor

UBS, Barclays ve diğer aracı kurumlar 2024’te Fed’in daha fazla faiz indirimine gideceğini öngörüyor
19 Eylül 2024 23:16
20
Federal Reserve’ün Eylül ayında beklenenden daha büyük faiz indirimine gitmesinin ardından, çoğu büyük aracı kurum 2024 yılı için Federal Reserve’ün Kasım ve Aralık toplantılarında toplam 50 baz puanlık bir indirim öngörüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, yarım yüzde puanlık düşüşü, geçen yıldan bu yana enflasyondaki önemli düşüşe yanıt olarak bir “yeniden kalibrasyon” olarak nitelendirdi. Ekonominin güçlü olduğunu vurgulayan Powell, merkez bankasının işgücü piyasasında olası bir yumuşamayı önlemek için proaktif önlemler aldığını belirtti.

Aracı kurumların tahminleri, Aralık 2025 sonuna kadar Federal Fon Oranı beklentilerinde küçük farklılıklar gösteriyor. Bank of America (BofA) Global Research, 75 baz puanlık bir düşüş öngörerek oranın %2,75 ile %3 arasında olacağını tahmin ediyor.

UBS Global Wealth Management, 2024’te 50 baz puanlık ve Haziran 2025’e kadar toplam 100 baz puanlık bir indirim bekliyor ve oranın %3,25 ile %3,50 arasında olacağını tahmin ediyor. Benzer şekilde, Deutsche Bank (NYSE:DB) 2025 sonuna kadar kümülatif 125 baz puanlık bir indirim öngörüyor ve UBS’in oran tahminiyle uyumlu bir beklenti ortaya koyuyor.

Barclays, 75 baz puanlık bir indirim öngörüyor ve biraz daha yüksek bir oran aralığı olan %3,50 ile %3,75’i tahmin ediyor. Morgan Stanley (NYSE:MS), Macquarie ve Goldman Sachs, Haziran 2025’e kadar 100 baz puanlık bir düşüş öngörüyor ve oranın %3,25 ile %3,50 arasında sonlanacağını tahmin ediyor. Citigroup ve J.P. Morgan ise daha muhafazakar bir tahminle 50 baz puanlık bir indirim öngörüyor.

Fed’in kararından önce, Goldman Sachs, BofA Global Research ve UBS Global Research dahil olmak üzere birkaç aracı kurum, Eylül toplantısı için 25 baz puanlık bir indirim beklemekteydi. UBS Global Wealth Management, Fed’in gerçek kararıyla uyumlu olan daha agresif bir 50 baz puanlık indirim öngörmüştü.

J.P. Morgan, Wells Fargo (NYSE:WFC), Nomura, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo Investment Institute, Barclays, UBS Global Research ve HSBC gibi diğer kurumların tümü Eylül ayı için 25 baz puanlık bir indirim tahmin etmişti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.