Dolar 33,9989
Euro 38,0511
Altın 2.830,47
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Samsung, Telefonlardaki Kablosuz Şarj Özelliğini Devre Dışı Bırakmak Zorunda Kalabilir: İşte Nedeni

Samsung, kablosuz şarj teknolojisinde patent ihlali yaptığı iddia edilen bir davayı kaybetti. Şirketin ya bu özelliği cihazlarında devre dışı bırakması ya da verilen cezayı ödemesi gerekiyor.

Samsung, Telefonlardaki Kablosuz Şarj Özelliğini Devre Dışı Bırakmak Zorunda Kalabilir: İşte Nedeni
19 Eylül 2024 16:15
31

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirket, bundan birkaç yıl önce açılan bir dava kapsamında Mojo Mobility isimli bir firmanın patent haklarını ihlal etmekten suçlu bulundu. Bu dava, Samsung’un kablosuz şarj teknolojilerini doğrudan etkileyecek gibi görünüyor. Hatta kullanıcılar, telefon, saat veya kulaklık gibi ürünlerinin kablosuz şarj yeteneklerini kullanamayabilirler gibi görünüyor.

Mojo Mobility’nin açtığı davaya göre Samsung, 2016 ylından beri patent ihlali yapıyor, müşterilerine kablosuz şarj hizmeti sunuyordu. Üstelik firma, 2013 yılında Samsung’a ortaklık teklif etmiş ancak reddedilmişti. Hâl böyle olunca konuyu mahkemeye götüren Mojo Mobility, yapılan inceleme sonrasında haklılığını ispatlamış oldu.

Samsung’un milyonlarca dolar ödeme yapması gerekecek

Edinilen bilgilere göre Samsung’un önünde iki seçenek var. Bunlardan ilki, 192 milyon doların üzerindeki cezayı ödemeyi kabul edip, müşterilerine kablosuz şarj hizmeti sunmaya devam etmek. İkinci seçenek ise cihazlarındaki kablosuz şarj desteğini iptal etmek.

Bu arada; Samsung’un geçtiğimiz yıl davayı çözmek için adım attığını söyleyelim. Ancak mahkeme heyeti, Samsung’un anlaşma teklifini reddetmişti. Samsung’un bugün çıkan karar doğrultusunda nasıl bir adım atacağı şimdiden merak konusu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.