Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Pokemon Go yapımcısı ile Palworld yapımcısı resmen davalık oldu: İşte gerekçesi!

Oyun dünyasının telif konusunda en katı ve sert firmalarından Nintendo, Pokemon Go haklarının ihlal edildiği iddiasıyla mahkemeye gitti.

Pokemon Go yapımcısı ile Palworld yapımcısı resmen davalık oldu: İşte gerekçesi!
19 Eylül 2024 15:16
48

Nintendo ve The Pokemon Company, Palworld oyununu geliştiren Pocketpair şirketine karşı patent ihlali gerekçesiyle resmen dava açtı. Tokyo Bölge Mahkemesi’nde 18 Eylül 2024 tarihinde açılan davada, Pocketpair Inc.’in geliştirdiği ve piyasaya sürdüğü Palworld’ün, Nintendo ve The Pokemon Company’nin çeşitli patent haklarını ihlal ettiği iddia ediliyor.

Nintendo, Pokemon Go teliflerinin peşine düştü!

Nintendo’nun yaptığı basın açıklamasında, davanın amacının hem patent ihlaline karşı bir tedbir kararı almak hem de uğranılan zararların tazmini olduğu belirtildi. Buna karşın suyun karşı tarafı Pocketpair’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.


Palworld’de Pikachu’dan alındığı iddia edilen karakter…

Palworld, erken erişimde olmasına rağmen 2024’ün en büyük oyun başarılarından biri haline gelmiş ve Ocak ayında piyasaya çıktığı ilk üç gün içinde beş milyondan fazla kopya satarak dikkat çekmişti. Hayatta kalma ve crafting (üretim) unsurlarını bir araya getiren oyun, silahlı Pokemon olarak tanımlanmıştı.

Oyuncular, ‘Pals’ adı verilen yaratıklarla iş birliği yaparak hayatta kalmaya çalışırken, oyundaki bazı canavarların Pokemon Go’daki karakterlere fazlasıyla benzemesi dikkat çekmişti. Bu benzerlikler, oyunseverler ve eleştirmenler tarafından hemen fark edilerek Palworld’ün ‘kopya’ olduğuna dair tartışmalar başlatmıştı.

Nintendo ve The Pokemon Company’nin bu hukuki hamlesi, oyun dünyasında geniş yankı uyandırırken, Pocketpair’in vereceği yanıt ve davanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Ancak Nintendo’nun bu davalar konusunda ne kadar tuttuğunu koparan bir yapıda olduğunu düşünürsek, davanın kendileri lehine sonuçlanması şaşırtıcı olmayacaktır.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.