Dolar 34,0801
Euro 38,0567
Altın 2.834,49
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Media Player ve Silverlight, Windows 7 ve 8’de Eski DRM Hizmetlerini Kaybediyor

Microsoft’un “Kullanımdan Kaldırılan Windows özellikleri” sayfasında yapılan son güncellemeye göre, Windows 7 ve Windows 8 için Windows Media Player ve Silverlight tarafından kullanılan Eski DRM hizmetleri artık kullanılamayacak. Bu da demek oluyor …

Media Player ve Silverlight, Windows 7 ve 8’de Eski DRM Hizmetlerini Kaybediyor
19 Eylül 2024 21:25
51

Microsoft’un “Kullanımdan Kaldırılan Windows özellikleri” sayfasında yapılan son güncellemeye göre, Windows 7 ve Windows 8 için Windows Media Player ve Silverlight tarafından kullanılan Eski DRM hizmetleri artık kullanılamayacak. Bu da demek oluyor ki, DRM korumalı içerikler artık Windows 7 ve Windows 8 sürümlerinde oynatılamayacak. Aynı zamanda, kişisel CD kopyalarından içerik oynatmak da mümkün olmayacak.

Bilmeyenler için DRM, Dijital Haklar Yönetimi (Digital Rights Management) anlamına gelmekte. Temel olarak DRM teknolojisi, insanların korsan içerikleri kullanmasını engellemek üzere kullanılıyor. Elbette korsan içerikler halen var, olmaya da devam edecek. Ancak bugünlerde resmi olarak dağıtılan filmlerin, dizilerin ve oyunların çoğu bir çeşit DRM içeriyor.

DRM birçok alanda aktif olarak kullansa da, açıkçası korsanlığı ortadan kaldırma söz konusu olduğunda o kadar da etkili değil. Hatta bir içerik için para ödeyen kişileri rahatsız eden konular var. Şimdi ise eski işletim sistemleri için yeni bir gelişme gündemde. Daha önce Windows 7 ve 8 ile Microsoft’un yasal medya akış ekosistemini tercih etmiş olan herkes, artık başka medya çözümlerine dönmek zorunda kalmadan çalışmayacağı için yasal olarak medya satın aldıkları için cezalandırılıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.