Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ABD’de anketler Kamala Harris diyor

ABD’de yapılan anketler, Demokratların adayı Kamala Harris’e yönelik bakış açısının adaylığını açıklamasından bu yana daha olumlu hale geldiğini gösterdi.

ABD’de anketler Kamala Harris diyor
19 Eylül 2024 18:09
15
AA

Amerika, 5 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlere hazırlanıyor.

Kamala Harris ve Donald Trump arasında geçecek olan yarışlar öncesi, ülkede tansiyon da bir hayli artmış durumda.

Trump, 3 kez suikast girişimi atlattı. Kamala Harris ise yapılan canlı yayın sonrası oylarını artırdı.

Harris’in canlı yayın performansı, yapılan anketlere de yansımaya başladı.

Associated Press’in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile yaptığı ankette, 12-16 Eylül’de bin 771 kişiye başkan seçimlerinin adayları hakkında sorular yöneltildi.

“HARRİS İYİ BİR BAŞKAN OLUR”

Anket sonuçları, 5 Kasım’da düzenlenecek seçimlerde Demokratların adayı Harris’e yönelik desteğin arttığını gösterirken, seçmenlerin neredeyse yarısının Harris’in adaylığına sıcak baktığını, yüzde 44’ünün ise olumsuz düşündüğünü ortaya koydu.

Seçmenlerin yarısına yakını Harris’in “iyi bir başkan” olacağını düşündüğü, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump için ise bu oranın yüzde 36 olduğu ifade edildi.

TRUMP ANKETLERDE DÜŞÜYOR

Ayrıca ankete göre Trump’ın adaylığı için her 10 kişiden 6’sının olumsuz bakış açısına sahip olduğu belirtildi.

Anket sonucunda, bağımsız seçmenlerin Harris’i Trump’a kıyasla “biraz daha olumlu” gördüğü ancak çok sayıda bağımsızın her iki aday için de olumsuz düşündüğü tespit edildi.

İLGİLİ HABER Trump’ın miting yapacağı alanda bomba bulundu
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.