Dolar 34,0525
Euro 37,9751
Altın 2.816,29
BİST 9.949,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Sadece 200 adet üretilen Mercedes-AMG GT 63 PRO piyasaya çıktı!

Mercedes-AMG GT 63 PRO Collector’s Edition piyasaya çıktı. F1 sponsorluğu için özel olarak tasarlanan otomobil sadece 200 adetle sınırlı.

Sadece 200 adet üretilen Mercedes-AMG GT 63 PRO piyasaya çıktı!
18 Eylül 2024 22:31
21

Mercedes-AMG, otomobilseverleri heyecanlandıran AMG GT 63 PRO‘nun özel bir koleksiyon sürümünü tanıttı. Araç, sadece 200 adet ile sınırlı ve Mercedes-Benz’in F1 sponsorluğu olan Petronas’a ithafen tasarlanmış. AMG GT 63 PRO Collector’s Edition, hem tasarımı hem de performansı ile zihinlerde yer edecek. İşte koleksiyonluk otomobilin detayları…

Mercedes-AMG GT 63 PRO koleksiyonculara özel sadece 200 adet üretildi

Öncelikle bu AMG GT 63 PRO modeli, 2023 ve 2024 sezonlarındaki Mercedes-Benz W14 ve W15 F1 araçlarının renklerini taşıyor. Dış tasarımda, aracın tamamında siyah metalik boya kullanılmış ve Petronas’ın imza renkleriyle detaylandırılmış çizgilerle süslenmiş.

Aracın arkasında, el işçiliği ile yapılmış Mercedes’in üçlü yıldız amblemi bulunuyor. Ayrıca AMG Night paketi sayesinde, ön ızgaradan ambleme kadar birçok parça siyahlaştırılarak agresif ve şık bir görünüm elde edilmiş. Peki, kaputun altında ne mi var?

Performans açısından bakıldığında, Mercedes-AMG GT 63 PRO tam anlamıyla bir canavar diyebiliriz. 4.0 litrelik çift turbo V8 motoru, 450 kW (603 beygir gücü) üretiyor ve AMG Speedshift 9 ileri otomatik şanzıman ile karşımıza çıkıyor. Araç, 4MATIC+ dört çeker sistemi sayesinde yol tutuşunu maksimuma çıkarıyor. Ayrıca karbon fiber detaylarla donatılmış gövdesi, aracın hafifliğini ve aerodinamiğini ön plana çıkarmış.

İç mekanda da lüks detaylar ön planda. Nappa deri koltuklar, Petronas temalı dikişler ve AMG Performance logoları ile süslenmiş. Ayrıca, 15 hoparlörlü Burmester ses sistemi, 360 derece kamera sistemi, ısıtmalı direksiyon ve baş üstü gösterge (HUD) gibi premium özelliklerle donatılmış.

Kısacası, AMG GT 63 PRO Collector’s Edition, sadece 200 kişi için üretilen sınırlı bir sanat eseri niteliğinde diyebiliriz. Araç, hem F1 tasarımını hem de Mercedes’in üstün mühendisliğini bir araya getirmiş. Bu otomobil hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.