Dolar 34,0462
Euro 37,9983
Altın 2.822,89
BİST 9.957,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Nvidia CEO’sundan beklenmedik adım! 700 milyon dolar…

Nvidia CEO’su geçtiğimiz üç ay içerisinde 700 milyon dolarlık hisse sattı. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Nvidia CEO’sundan beklenmedik adım! 700 milyon dolar…
18 Eylül 2024 23:09
68

Nvidia CEO’su Jensen Huang, milyonlarca dolar değerinde şirket hissesi satmaya başladı. Bu hamle ise bazı yatırımcılarda endişeye yol açtı. Huang’ın sadece üç ay içerisinde 700 milyon dolarlık hisseyi elinden çıkardığı belirtildi.

Nvidia CEO’su 700 milyon dolarlık hisse sattı

Nvidia CEO’su Jensen Huang, son aylarda düzenli olarak şirket hisselerini elden çıkarıyor. Haziran’dan bu yana yaklaşık 700 milyon dolar değerinde 6 milyon hisse satan Huang; yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Peki Nvidia’da neler oluyor?

Yatırımcılar, CEO tarafından gerçekleştirilen bu satışların paniğe yol açmaması gerektiği görüşünde. Huang’ın hisse satışı düzenli şekilde ve önceden belirlenmiş bir hızda devam ediyor. Bu da ani bir çıkıştan ziyade planlı bir portföy yönetimi olarak değerlendiriliyor.

Huang’ın Mart ayında 93,5 milyon Nvidia hissesine sahip olduğu düşünüldüğünde, mevcut satışların toplam varlıkları üzerindeki etkisi sınırlı kalacak gibi de duruyor. CEO daha önce şirketin geleceğine yatırım yapacağını söylemişti. Bu yüzden hisse çoğunluğunu elinde tutmaya devam edecek

Analistler, Huang’ın hisse satışlarının şirketin gidişatına dair bir endişeyi yansıtmadığına inanıyor. Buna göre satışların, hisse senedi fiyatlarının rekor seviyelerde olduğu bir dönemde varlık çeşitlendirme amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

CEO daha önce Goldman Sachs Teknoloji Konferansı’nda yaptığı açıklamada, “Talebin çok yüksek olduğunu ve bileşenlerimizin, teknolojimizin, altyapımızın ve yazılımımızın teslimatının insanlar için gerçekten duygusal bir konu olduğunu görüyoruz çünkü bu durum doğrudan gelirlerini ve rekabet güçlerini etkiliyor” dedi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.