Dolar 34,0373
Euro 37,9694
Altın 2.821,50
BİST 9.958,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Kastamonu’da kayalıklarda mahsur kalan 2 madenci, helikopterle kurtarıldı

Çatalzeytin ilçesindeki kayalıklarda mahsur kalan 1’i yaralı 2 madenci, helikopterle kurtarıldı.

Kastamonu’da kayalıklarda mahsur kalan 2 madenci, helikopterle kurtarıldı
18 Eylül 2024 20:10
16
AA

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Hacıreissökü köyünde maden arama çalışmaları yürüten 5 kişilik ekip, dün ormanlık alanda iki gruba ayrılarak çalışmalarına devam etti. Bu sırada ekip üyelerinden Erkan E., talihsiz bir şekilde uçurumdan düştü. Olayı gören arkadaşı İdris A., durumu hemen maden arama şirketine ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi koşullarında sürdürülen arama çalışmalarında, çeşitli yerlerinden yaralanan Erkan E. ve onunla birlikte bekleyen İdris A.’nın yeri gece saatlerinde tespit edildi. Diğer üç madenci ise aynı saatlerde köye ulaştı.

Ekipler, Karagöl Çayı mevkiindeki zorlu alanda yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüşle iki madenciye ulaşabildi. Yaralı Erkan E.’nin güvenli bir şekilde bölgeden çıkarılması için jandarmaya ait bir helikopter talep edildi. Helikopter, hem Erkan E.’yi hem de ona eşlik eden İdris A.’yı kurtardı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Köy muhtarı Cemal Özcan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgeyi iyi bilen iki köylünün jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerine rehberlik ettiğini belirtti. Özcan, “Ekibimiz 15 kişiden oluşuyordu. Yaklaşık üç saatlik bir yürüyüşle kaybolan madencilere ulaştık ve helikopter yardımıyla vatandaşlarımız kurtarıldı.” şeklinde konuştu.

“ATEŞİN IŞIĞI SAYESİNDE BULDUK”

Kurtarma çalışmalarına katılarak ekiplere rehberlik eden 82 yaşındaki Ahmet Özcan, gece saatlerinde dağda bir ışık gördüğünü belirtti. Bölgeyi yakından tanıdığı için ekiplere öncülük ettiğini anlatan Özcan,

Gece dokuzdan beri dışarıdayım. Yol bilmediğimiz için bir kilometre kadar tırmandık. Ekiplerin ateş yakmış olduğunu görünce, ateşin ışığı sayesinde onları bulduk.

dedi.

Arama çalışmalarına katılan Berk Özcan ise,

AFAD, UMKE ve JAK ekipleriyle birlikte olay yerine ulaştık. İki kişiyi helikoptere sağ salim ulaştırdık. Çok şükür, her şey yolunda. Helikopterin inebileceği uygun bir yer bulmak zorundaydık. Kaburgaları kırık olan yaralıları sedyeyle helikopterin ineceği alana taşıdık.

şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.