Dolar 34,0641
Euro 37,9973
Altın 2.820,09
BİST 9.967,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Apple, iPhone 16 serisiyle tamirde bir ilke imza atıyor!

iPhone 16 serisinin tamir seviyesi ortaya çıktı. Şimdiye kadarki en farklı tasarıma sahip olan cihazda neler değişti?

Apple, iPhone 16 serisiyle tamirde bir ilke imza atıyor!
18 Eylül 2024 22:15
51

Apple geçtiğimiz hafta iPhone 16 serisini tanıttı ve ön sipariş sürecini başlattı. Telefonları almaya başlayan bazı kullanıcılar, tamir edilebilirlik seviyesinin arttığını gözlemledi. Apple da iPhone 16‘nın “her zamankinden daha fazla tamir edilebilir” olduğunu iddia ediyor.

iPhone 16 serisiyle tamir süreci kolaylaşıyor

Apple, iPhone 16 serisiyle birlikte cihazların tamir edilebilirliğini artırmaya yönelik önemli yenilikler sunuyor. İlk incelemeleri yapan uzmanlar, telefonun tasarımında yapılan değişikliklerin onarım sürecini kolaylaştırdığını belirtti.

En dikkat çekici değişikliklerin başında, bileşenlerin sökülmesini kolaylaştıran düşük voltajlı yapıştırıcının kullanılması oldu. Bu sayede teknisyenler, düşük voltajlı bir akımla yapıştırıcıyı gevşetebiliyor. Bu da pil ve diğer parçaların değişimini daha pratik hale getiriyor.

Ayrıca LiDAR sensörü ve TrueDepth kamera gibi önemli modüller de bağımsız olarak değiştirilebiliyor. Bu modüller, önceki iPhone’larda kullanılan yüzeye monte çipler yerine modüler bir tasarıma yer veriyor.

Apple, donanım değişikliklerinin yanı sıra yeni bir Onarım Asistanı yazılımı da sunuyor. Cihazda bir parça değiştiğinde, bu yazılım ile gerekli kalibrasyonlar otomatik yükleniyor. Bu da hem teknik servislere hem de kullanıcılara onarımın doğru şekilde yapılıp yapılmadığını kontrol etme fırsatı sunuyor.

Teknoloji devi, 2030 yılına kadar ürün tasarımlarını daha sürdürülebilir hale getireceğini söyledi. Bu yüzden iPhone’ların piyasaya sürüldükten sonra bile tamir edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.