Dolar 34,2302
Euro 37,4797
Altın 2.870,87
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Casus yazılıma ABD yaptırımı… İlişkili 5 kişi ve bir kuruluş hedefte

ABD Hazine Bakanlığı, ticari casus yazılım teknolojisinin geliştirilmesinde, işletilmesinde ve dağıtımındaki rolleri nedeniyle Intellexa Konsorsiyumu ile ilişkili 5 kişi ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Casus yazılıma ABD yaptırımı… İlişkili 5 kişi ve bir kuruluş hedefte
17 Eylül 2024 16:21
39

ABD yönetimi, ticari casus yazılım teknolojisinin geliştirilmesi, işletilmesi ve dağıtımındaki rolleri nedeniyle Intellexa Konsorsiyumu ile ilişkili 5 kişi ve bir kuruluşa yaptırım uyguladı.

“ULUSAL GÜVENLİK İÇİN ÖNEMLİ BİR TEHDİT”

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, ticari casus yazılım teknolojisinin ABD’nin ulusal güvenliği için önemli bir tehdit oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisince (OFAC) Intellexa Konsorsiyumu ile ilişkili 5 kişi ve bir kuruluşa, ticari casus yazılım teknolojisinin geliştirilmesi, işletilmesi ve dağıtımındaki rolleri nedeniyle yaptırım uygulandığı kaydedildi.

5 KİŞİ VE BİR KURULUŞ YAPTIRIM LİSTESİNDE

Intellexa Konsorsiyumunun, merkezi olmayan şirketlerden oluşan karmaşık bir uluslararası ağ olduğu belirtilen açıklamada, öncelikle “Predator” adıyla pazarlanan, son derece istilacı casus yazılım ürünleri oluşturup ticarileştirdikleri aktarıldı.

Açıklamada, “Predator” casus yazılımının, bir cep telefonu gibi hedef cihazda depolanan ve iletilen verilere erişim sağlamak için kullanılabildiği ve cihazın casus yazılım tarafından ele geçirilmesi için kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen tek tıklamalı ve sıfır tıklamalı saldırılar yapılabildiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.