Dolar 34,0650
Euro 37,9807
Altın 2.804,02
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Volkswagen maliyet kesintileri için 4 milyar euroya kadar kayıt ayırmaya hazırlanıyor

Volkswagen maliyet kesintileri için 4 milyar euroya kadar kayıt ayırmaya hazırlanıyor

Volkswagen maliyet kesintileri için 4 milyar euroya kadar kayıt ayırmaya hazırlanıyor
16 Eylül 2024 13:36
21
Asya’lı otomobil üreticilerinden gelen artan rekabete karşı koymak amacıyla, Volkswagen’in planlanan kapasite azaltmaları için 3 milyar ile 4 milyar euro arasında karşılık ayırması bekleniyor. Şirket yönetimiyle üç gün geçiren aracı kurum Jefferies’in görüşlerine göre, bu karşılıklar dördüncü çeyrekte kaydedilebilir.

Volkswagen tarihinde bir ilk olacak potansiyel fabrika kapatmaları, şirketin operasyonlarını düzenleme ve harcamaları azaltma konusundaki aciliyetini vurguluyor. Amiral gemisi VW markasıyla tanınan Alman otomobil üreticisi, maliyetleri düşürmek için çeşitli stratejileri değerlendiriyor ve Almanya’daki fabrikaların kapatılması önemli bir seçenek olarak görülüyor.

Jefferies analistleri, Volkswagen yönetimiyle geçirdikleri zaman sonrasında, aşırı kapasite sorunlarını ele alma konusunda güçlü bir kararlılık olduğunu ve kapasite azaltımından kaçınacak alternatif planların bulunmadığını vurguladılar. Bu kararlılık duygusu, önceki yaklaşımlardan farklı olarak, otomobil üreticisi için stratejik bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Jefferies’in tahminlerine göre, bu önlemlerin finansal etkisi, Volkswagen’in mevcut 1 dolar = 0,9007 euro döviz kuruna göre yaklaşık 3,3 ila 4,4 milyar dolara tekabül eden karşılıklar ayırmasına neden olabilir.

Şu an için Volkswagen bu gözlemler hakkında bir yorum yapmadı. Şirketin önümüzdeki aylardaki eylemleri, rekabetçi küresel otomotiv ortamının zorluklarıyla başa çıkarken yakından izlenecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.