Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

macOS 15 Sequoia yayınlandı! Nasıl kurulur?

macOS 15 Sequoia rehberi. Yeni işletim sisteminin özellikleri neler, hangi cihazlar destekleyecek ve nasıl kurulur?

macOS 15 Sequoia yayınlandı! Nasıl kurulur?
16 Eylül 2024 22:48
69

Apple, Mac kullanıcıları için yeni işletim sistemini nihayet devreye aldı. macOS 15 Sequoia kararlı sürümünü saat 20.00 itibarıyla erişilebilir hale getiren şirket, bu kapsamda Mac sahiplerine birçok yeni özellik sunuyor. Peki hangi cihazlar macOS 15 Sequoia alacak ve nasıl kurulur?

macOS 15 Sequoia rehberi: Nasıl kurulur, özellikleri ve alacak cihazlar

Sequoia, Mac kullanıcıların deneyimini artıracak bir dizi yeni özellik sunuyor. Bunların başında iPhone Yansıtma desteği bulunuyor. Artık kullanıcılar iPhone ekranlarını doğrudan Mac’te görüntüleyebilir ve etkileşimde bulunabilir.

Yani akıllı telefonu klavye ve mouse kullanarak kontrol edebileceksiniz. Ayrıca dosyaları cihazlar arasında kolayca sürükle-bırak ile taşıyabileceksiniz.

Çok beklenen bir diğer yenilik ise uygulamaların çoklu görev için yeniden düzenlenmesi oldu. Artık kullanıcıların ekranın belirlenmiş bölümlerine pencereleri kilitleyebilecek. Bir pencere ekranın kenarına sürüklendiğinde, pencerenin nereye yerleştirileceğini gösteren işaretler çıkacak.

Notlar uygulaması da önemli bir revizyondan geçti. Buna göre anlık matematik denklem çözme ve daha iyi organizasyon için yapay zeka destekli ses transkripsiyonu sunuyor. Mesajlar ise artık mesaj planlamayı destekliyor. Ayrıca kalınlaştırma, italik ve emoji ekleme seçenekleriyle yeni efektlere sahip.

Sequoia ayrıca Safari, Mail, Haritalar ve diğer uygulamalar için de güncellemeler içeriyor. Aralık ayında Apple Intelligence’in kullanıma sunulmasıyla daha fazla iyileştirme alacağını söylemek mümkün.

macOS 15 Sequoia nasıl kurulur?

Yeni güncellemeyi kurmadan önce her ihtimale karşı Time Machine kullanarak Mac’i yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.

  1. Ayarlar bölümünden Sistem Tercihleri’ne gidin. Burada Yazılım Güncelleme seçeneğini seçin.
  2. macOS Sequoia indirme ve yükleme için kullanılabilir olarak görünecektir. Yüklemeye başlamak için Güncelle’ye tıklayın.
  3. Kullanıcı adı ve parolanızı girin. Sequoia’nın indirilmesi için Yüklemeye Devam Et’i seçin ve güncellemeyi indirin.
  4. Mac yeniden başlatıldığında yeni Sequoia işletim sistemine geçiş yapmış olacaksınız.

macOS 15 Sequoia alacak modeller

  • MacBook Pro (2018 ve sonrası)
  • MacBook Air (2020 ve sonrası)
  • iMac (2019 ve sonrası)
  • iMac Pro (2017 ve sonrası)
  • Mac Mini (2018 ve sonrası)
  • Mac Pro (2019 ve sonrası)
  • Mac Studio (2022 ve sonrası)

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.