Dolar 34,0629
Euro 37,9293
Altın 2.803,86
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi, ilk satış sonuçlarına göre beklenen ilgiyi görmedi. Ming Chi-Kuo’nun yaptığı analizler, özellikle iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin beklentilerin altında kaldığını ortaya koyuyor. Kuo’nun hem Apple …

iPhone 16 serisinin ilk satış rakamları geldi: Beklenen ilgiyi göremedi
16 Eylül 2024 12:50
130

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi, ilk satış sonuçlarına göre beklenen ilgiyi görmedi. Ming Chi-Kuo’nun yaptığı analizler, özellikle iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin beklentilerin altında kaldığını ortaya koyuyor. Kuo’nun hem Apple’ın web sitesindeki teslimat sürelerine hem de tedarik zincirindeki verilere dayanan değerlendirmesine göre, Pro modellerinin satışları geçen yılki iPhone 15 serisine göre ciddi bir düşüş yaşadı.

İşte modellerine göre iPhone 16 serisinin satış rakamları

Analizlere göre, iPhone 16 Pro Max’in satışları geçen yıla kıyasla %16 oranında gerilerken, iPhone 16 Pro modeli ise %27’lik bir düşüşle dikkat çekiyor. Buna karşın, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri daha iyi bir performans sergiliyor. iPhone 16 Plus’ın satışları bir önceki yıla göre %48 artış gösterirken, iPhone 16 satışlarında da %10’luk bir yükselme kaydedildi. Bu veriler, kullanıcıların bu yıl daha çok standart modellere ilgi gösterdiğini ve özellikle büyük ekranlı iPhone 16 Plus’ın popülerlik kazandığını gösteriyor.

Toplamda, iPhone 16 serisi ilk haftasında yaklaşık 37 milyon adet satıldı. Bu rakam, geçen yılki iPhone 15 serisine göre %12.7 oranında daha düşük. Özellikle iPhone 16 Pro modellerindeki düşüş, standart modellerdeki artışı gölgede bırakıyor ve genel satışlarda bir azalmaya yol açıyor.

Kuo, Apple’ın bu yıl iPhone 16 Pro Max için daha fazla stok hazırladığına dikkat çekiyor. Bu model için üretim adetleri, tetraprizma kamerasının daha yüksek verimle üretilmesi sayesinde geçen yıla göre %106 artışla 6 milyon üniteye ulaşmış durumda. Ancak bu stok artışı, satış rakamlarına aynı oranda yansımış görünmüyor.

Apple’ın, 2025 yılında daha agresif bir ürün stratejisi izleyebileceği de öne sürülüyor. Kuo, iPhone 16 serisinde beklenen talebin oluşmaması durumunda, Apple’ın yeni promosyonlar ve stratejilerle piyasadaki talebi artırmaya çalışabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.