Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Intel, 30 Milyar Dolarlık PlayStation 6 Çipi Anlaşmasını Kaybetmiş Olabilir

Reuters’ın iddiasına göre Intel, Sony’nin PlayStation 6 (PS6) yeni nesil konsolu için çip tedarik etme teklifinden olumsuz yanıt aldı. Konuya yakın kaynaklara göre Intel, PS6 için yarı iletken bileşenleri tasarlamak ve üretmek üzere 2022 yılında …

Intel, 30 Milyar Dolarlık PlayStation 6 Çipi Anlaşmasını Kaybetmiş Olabilir
16 Eylül 2024 22:37
63

Reuters’ın iddiasına göre Intel, Sony’nin PlayStation 6 (PS6) yeni nesil konsolu için çip tedarik etme teklifinden olumsuz yanıt aldı. Konuya yakın kaynaklara göre Intel, PS6 için yarı iletken bileşenleri tasarlamak ve üretmek üzere 2022 yılında aylarca Sony ile görüşmelerde bulundu.

Siparişin Intel’in üretim kapasitesini en az 5 yıl boyunca dolu tutacağı ve sözleşmeden elde edilen gelirin sözleşme boyunca 30 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu. Kaybedilen anlaşma, Intel’in işinin sözleşmeli üretim kısmını büyütmeye ve çip üretim tesislerini kullanmaya yardımcı olabilecek daha fazla büyük müşteri eklemeye çalışmasıyla geldi.

Diğer taraftan AMD, PS4 ile başlayan Sony ile anlaşmasını sürdürerek PS6 için çipleri tasarlamak üzere seçildi. AMD tasarımı üstlenirken TSMC ise üretimden ayrı olan çip tasarımının endüstri modelini izleyerek gerçek üretimi gerçekleştirecek.

Haberlere göre Intel, iki şirketin karlarını nasıl paylaşacakları konusunda Sony ile ana sorunları çözemedi. PlayStation oyunları için geriye dönük uyumluluk konusunda da bir sorun olduğu, bunun da Intel’in Sony’nin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir işlemciye büyük yatırım yapmasını gerektireceği söyleniyor. Bunların anlaşma olmadan görüşmelerin bozulmasına sebep olduğu da bilgiler arasında.

Bu arada Sony’nin PS5 Pro konsolunu tanıttığını ancak fiyatı sebebiyle oyunculardan tepki çektiğini de hatırlatalım.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.