Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Hyundai Ioniq 6 N, Kamuflajlı Olarak Görüntülendi [Video]

Hyundai Ioniq 6 N, Almanya’daki Nürburgring pistinde casus kameralara yakalandı.

Hyundai Ioniq 6 N, Kamuflajlı Olarak Görüntülendi [Video]
16 Eylül 2024 23:25
29

Hyundai, yüksek performanslı bir Ioniq 6 modelinin geleceğini standart elektrikli modelini 2022 yılında tanıttıktan sadece birkaç hafta sonra duyurmuştu. Aracın Almanya’daki Nürburgring pistindeki test sürüşleri casus kameralara yakalandı. Aracın üzerinde “Never just drive (Sadece sürüşten fazlası)” sloganının yer aldığı da dikkat çekti. 

Ioniq 6 N proptotipi, 2022’de gördüğümüz RN22e kadar kaslı görünmüyor, bir önceki araçta gördüğümüz büyük arka çamurluklar bu araçta bulunmuyor. Onun yerine aracın arka kanadı göze çarpıyor. Ön kısımda ise aracın farlarının ayrılmış olduğu dikkat çekiyor. Bu tasarım ileride standart modellerde de kullanılabilir. 

İşte o görüntüler:

Prototipin yan aynalarının olması gereken yerde gelişmiş kameraların bulunduğu da videolarda dikkat çekiyor. Bu teknoloji sık sık prototiplerde karşımıza çıkıyor olsa da çoğu ülkede yasal değil. Bu yüzden de üretim sürecinde bu otomobilde kamera yerine klasik yan aynalar bulunacaktır. 

Aracın teknik özellikleri henüz bilinmiyor olsa da Hyundai’nin çift motorlu, AWD sürüş teknolojisine sahip olması beklenen otomobilin standart Ioniq 6’dan daha hafif olması bekleniyor. Aracın daha geniş bir batarya kapasitesine sahip olacağı iddia ediliyor. 

Henüz pist testlerine yeni başladığını gördüğümüz aracın çıkışı bu durumda 2025 yılının sonlarını bulabilir. Aracın resmî tanıtımının ne zaman gerçekleştirileceği ise henüz bilinmiyor. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.