Dolar 34,0629
Euro 37,9293
Altın 2.803,86
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Goldman, hedge fonlarının finansal hisseleri tercih ettiğini bildiriyor

Goldman, hedge fonlarının finansal hisseleri tercih ettiğini bildiriyor

Goldman, hedge fonlarının finansal hisseleri tercih ettiğini bildiriyor
16 Eylül 2024 13:34
20
Yatırım stratejisinde bir değişiklik olarak, hedge fonları bankacılık, sigortacılık ve ticaret sektörlerindeki hisse senetlerine belirgin bir tercih gösterdi. Goldman Sachs’ın son raporuna göre, bu finansal sektör hisseleri geçen hafta hedge fonlarından gelen alımlarla Haziran 2023’ten bu yana en önemli alım aktivitesini yaşadı.

Cuma günü yayınlanan ve Pazartesi günü incelenen Goldman Sachs raporu, önceki sekiz haftanın yedisinde satış yaşandıktan sonra, finansal hisselerin Goldman Sachs prime aracılık hizmetini kullanan hedge fonlarının birincil hedefi haline geldiğini gösteriyor. Bu hizmet, hedge fonlarına borç verme ve onların ticari faaliyetlerini izleme imkanı sağlıyor.

Rapor ayrıca, bu yatırımların neredeyse tamamen uzun pozisyonlarda olduğunu vurguladı, bu da hedge fonlarının bu varlıkların değerinde bir artış beklediğini gösteriyor.

Geçen Cuma’ya kadar olan haftada, Avrupa’daki STOXX 600 bankacılık endeksi yaklaşık %1,9 artış gösterirken, aynı dönemde Dow Jones bankacılık endeksi %1,6 düşüş yaşadı.

Rapor, hedge fonu alımlarının ağırlıklı olarak Kuzey Amerika ve Avrupa’da yoğunlaştığını, bankalar, sigorta şirketleri ve sermaye piyasası firmalarında uzun pozisyonlar alındığını detaylandırdı. Bununla birlikte, tüketici finansmanı şirketleri ve ipotek güven firmalarında ılımlı bir satış görüldü.

Finansal sektördeki bu hedefli alımlara rağmen, hedge fonları dokuz hafta üst üste hisse senedi piyasalarında genel olarak satış pozisyonunu korudu. Satış oranının beş ayın en hızlısı olduğu belirtildi. Buna rağmen, hisse senedi seçimi yapan hedge fonları, kısmen genel hisse senedi piyasalarındaki yükselişin de etkisiyle haftalık performansta %0,42’lik bir kazanç elde etmeyi başardı.

S&P 500 endeksi geçen hafta %4’ün biraz üzerinde bir artış gösterirken, en geniş Avrupa hisse senedi endeksi %1,85 yükseldi. Buna karşılık, sistematik hisse senedi tüccarları 13 Eylül’de sona eren haftada -%0,18’lik bir performansla hafif bir düşüş yaşadı.

Goldman Sachs tarafından takip edilen hedge fonlarının son faaliyetleri, finansal sektör hisselerine yenilenen bir ilgiyi yansıtıyor ve bu, piyasa dinamiklerindeki değişimlerin veya bu sektörlerdeki değer algılarının bir göstergesi olabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.