Dolar 34,0663
Euro 37,9452
Altın 2.802,07
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Dünya genelinde 2 milyarın üzerinde Samsung cihazı Knox gücüyle korunuyor

Samsung’un üst düzey güvenlik platformu Samsung Knox, 2013’ten bu yana mobil ve giyilebilir cihazlar başta olmak üzere Samsung’un akıllı ve bağlantılı cihaz ekosistemindeki birçok cihazı korumaya devam ediyor.

Dünya genelinde 2 milyarın üzerinde Samsung cihazı Knox gücüyle korunuyor
16 Eylül 2024 10:34
45

Samsung Knox sayesinde, dünya genelinde 2 milyar cihazda kullanıcıların gizliliği ve güvenliği birçok siber tehdide karşı güçlü bir biçimde korunuyor. Bu sayede Samsung’un Galaxy AI ve Bespoke AI gibi yapay zekayı mobile ve evlere getiren ürün serileri de kullanıcılarına Samsung Knox güvencesiyle bağlantılı yaşamın keyfini sunuyor. 

Yapay zeka alanında yatırımlarına ve inovasyonlarına devam eden Samsung Electronics, tüketicilere sunduğu ürün serilerinin bağlantı ve yapay zeka özelliklerini geliştirerek zenginleştirmeye devam ederken kullanıcıların güvenliğini de gözden kaçırmıyor. Samsung Electronics’in mobil cihazlardan akıllı ev aletlerine bağlantılı ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunan geniş cihaz ekosistemi, Samsung Knox’un   güvenlik korumasına emanet. Samsung Knox ayrıca kullanıcılara, kişisel ve gizli bilgilerini diledikleri biçimde güvence altına alabilmelerini sağlayan onlarca seçenek ve özellik sunuyor.

Samsung Knox ile akıllı telefonlardan tabletlere, TV’lerden akıllı ev aletlerine Samsung cihaz yelpazesinin sunduğu sayısız akıllı özellik, uygulama ve platform, güçlü bir şekilde korunuyor; bağlantılı deneyimler, gizlilik ve güvenlik içinde sunuluyor.

GALAXY AI’IN  YAPAY ZEKA DÜNYASI KNOX İLE GÜVENDE

Samsung Knox, Samsung Galaxy cihazlarında çok katmanlı bir güvenlik platformu olarak işlev görüyor. Knox koruması, en önemli kişisel bilgilerin korunması ve donanımdan en uca kadar tehditlerin gerçek zamanlı olarak algılanması için tasarlandı. 2024 yılının başında mobil cihazlarda yerleşik yapay zekayı dünyaya tanıtarak Galaxy AI ile mobil yapay zeka çağını başlatan Samsung, bununla kalmayarak kullanıcılarına kendi cihaz ayarları üzerinde tercih yapma seçeneği de sunuyor.

Bu sayede Galaxy AI kullanıcıları, Galaxy AI ayarları üzerinden kişisel verilerinin yapay zeka deneyimlerini hangi biçimlerde geliştireceğine kendileri karar veriyor. Bir koruma katmanı olan Gelişmiş Veri Koruma, Samsung Cloud ile verilerin yedeklenmesi, senkronize edilmesi veya geri yüklenmesi gibi işlemlerde uçtan uca şifreleme sunuyor.

Kullanıcıların yaşamını üretkenliğe, yaratıcılığa ve iletişim biçimlerine yeni bir boyut kazandıran yapay zeka özellikleriyle iyileştiren Galaxy AI cihazları; Samsung’un Knox Vault, Güvenlik ve Gizlilik Kontrol Paneli, Otomatik Engelleme, geçiş anahtarları, Güvenli Wi-Fi ve Hızlı Paylaşım’da özel paylaşım gibi gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleriyle destekleniyor.

ADVANCED INTELLIGENCE AYARLARI SAYESİNDE DENETİM GALAXY AI KULLANICILARININ ELINDE

Samsung, Galaxy AI özelinde gizliliği ön planda tutarak kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Galaxy AI destekli cihazlarda bulunan Advanced Intelligence ayarları, kullanıcılara veri işleme konusunda ileri düzey kontrol sağlıyor. Kullanıcılar, bilgilerini yalnızca cihaz üzerinde işlemeyi tercih edebiliyor veya yapay zekanın tam kapasitede çalışabilmesi için çevrimiçi işlemeyi seçebiliyor. Bu sayede, kullanıcılar gizlilik tercihlerini belirleyerek yapay zeka deneyimlerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirme inisiyatifine sahip oluyor.

EVDEKİ YAPAY ZEKALI CİHAZLAR EKOSİSTEMİ DE KNOX MATRIX KORUMASI ALTINDA 

Yapay zeka teknolojisi uçsuz bucaksız potansiyele sahip de olsa kullanıcıları koruyabilmesi, en iyi yapay zeka özelliklerinin boşa düşmemesi ve hatta tehlike arz etmemesi için önemli. Ev aletlerinin bağlantılı hale geldiği, içinde bulunduğumuz teknolojik ilerlemeler döneminde Samsung, kullanıcıların kendilerini güvende hissetmesini sağlamak için bağlı cihazlarda bulunan kullanıcı verilerini koruyan kapsamlı Knox güvenlik platformu korumasını sunuyor. İşte bu nedenle güvenlik, Bespoke AI cihazlarının merkezinde yer alıyor. 

Blok zinciri tabanlı Knox Matrix, Samsung’un birbirine bağlı cihazlarını izleyerek koruyor. Samsung Knox Matrix, özellikle cihazlar arası güvenliği artırmayı hedefleyen bir güvenlik platformu olarak işlev görüyor.

Knox Matrix teknolojisi, Samsung cihazlarını bir güvenlik ağı gibi çalıştırarak, kullanıcıların birden fazla cihazını birbirine bağlı bir şekilde güvenli tutuyor. Knox Matrix, her cihazın bir diğeriyle güvenli veri alışverişi yapabilmesini sağlarken cihazlar arası güvenlik tehditlerine karşı daha güçlü bir koruma sunuyor.

Knox Matrix, özellikle IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için önemli; çünkü, cihazların birbirine bağlı olduğu bir ağda güvenlik, tüm ağın güvenliği için kritik öneme sahip. Örneğin, bir akıllı telefon, tablet ve akıllı TV arasında veri paylaşımı yapıldığında bu verilerin güvenliği Knox Matrix sayesinde korunuyor.

SAMSUNG KNOX KORUMASI “ELMAS” DERECELENDİRMESİNE SAHİP

Bu güçlü koruma aynı zamanda Samsung’a uluslararası ödüller de getiriyor. Bespoke AI Serisinin üyesi AI Family Hub™ özellikli 4 Kapılı French Door Buzdolabı, küresel güvenlik bilimi öncüsü UL Solutions tarafından IoT güvenlik yetenekleri bakımından “Elmas” derecelendirmesi verilen sektördeki ilk ürün oldu.

Aynı teknolojiyi uygulayan diğer Family Hub modelleri ve Bespoke Jet Bot Combo™ AI da aynı derecelendirmeyi elde etti. UL Solutions, ürünlerin güvenlik performansını Bronz, Gümüş, Altın, Platin ve Elmas olmak üzere beş seviyede derecelendiriyor.

Her seviye için zorlu testler yapılırken; en yüksek seviyedeki ‘Elmas’ derecelendirmesi yalnızca, ilgili ürünün kötü amaçlı yazılım modülasyonunu tespit etme, yasadışı erişim girişimlerini önleme ve kullanıcı verilerini anonimleştirme testlerini geçmesi halinde veriliyor.

En yüksek seviye olan ‘Elmas’ kategorisindeki ürünler, özellikle bilinmeyen potansiyel güvenlik açıklarını tespit etme ve güvenlik açıklarının erken tespiti için yazılım kullanma yetenekleriyle ‘Platin’ seviyesindeki ürünlerden ayrılıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.