Dolar 34,0588
Euro 37,9142
Altın 2.801,44
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Dolar zayıflama eğilimdeyken altın zirve keşfine devam ediyor

Dolar zayıflama eğilimdeyken altın zirve keşfine devam ediyor

Dolar zayıflama eğilimdeyken altın zirve keşfine devam ediyor
16 Eylül 2024 18:48
28

Investing.com – Ons altın fiyatı, özellikle geçen haftanın son işlem günü artan talep eşliğinde yukarı yönlü hareketini korurken rekor tazelemeye devam ediyor.

Genel yükseliş trendini koruyan ons altın, yaklaşık bir aydır 2.520 dolar direncine takılmış ve bu süre zarfında yatay kalmıştı. Geçen hafta perşembe günü Fed’in bu hafta 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentinin artmasıyla 2.520 dolardaki direncini kıran altın, son 2 iş gününde %3’e yakın yükseliş kaydetti. Yeni haftaya da pozitif başlayan altın, günün ilk saatlerinde rekor seviyesini 2.589 dolara taşıdıktan sonra 2.580 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Altına yönelik hızlı talep artışı, çoğunlukla Fed’in faiz indirim beklentisiyle fiyatlanırken hafta sonu yaşanan Orta Doğu kaynaklı jeopolitik risk artışı da güvenli liman varlığı olarak görülen altını destekler yönde.

Analistler altın fiyat tahminini yükseltti

Altın fiyatına yönelik öngörüsünü sunan ANZ Research analistleri de, altının fiyatına etki eden düşük getiri durumu ve zayıflayan dolar gibi yapısal faktörleri öne çıkardı. Analistler, bu faktörlerin, önümüzdeki dönemlerde altın fiyatı için daha fazla destekleyici olacağını düşünüyor. Buna göre ANZ Research analistleri tarafından yayımlanan notta 2025 yılında stratejik yatırım talebinde bir artış olacağı öngörüsü eşliğinde ons altın fiyatının 2.900 dolara kadar ulaşabileceği tahmini paylaşıldı. 

ANZ Research analistleri, kısa vadede ise altın fiyatlarının 2.700 dolara çıkabileceğini tahmin ediyor. Altın fiyatındaki artış hızının Fed’in faiz indirim hızıyla orantılı devam edeceğini öngören analistler, düşen getiriler ve zayıf dolar durumuna ek olarak merkez bankalarının altına yönelik talebinin güçlü kalmasına da atıfta bulundu.

Yurt içinde ise gram altın fiyatı da 2.589 TL ile yeni rekorunu belirledi. Gram altın, öncekli iki hafta hafif negatif yatay kaldıktan sonra geçen hafta %3 bandında yükseliş kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.